Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rins potrjen pri LCR Hondi
Prestopi
Rins potrjen pri LCR Hondi
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.07.2022 10:59

Satelitska ekipa Honde in Alex Rins, ki je po odhodu Suzukija ostal brez službe, sta uradno potrdila, kar se ve že nekaj časa.

Artur Švarc

Alex Rins bo za ekipo LCR Honda Castrol Team vozil dve leti. 26-letni Barcelončan je prvenstvo 2020 s Suzukijem končal na tretjem mestu, debitiral pa je prav s Hondo v Moto3 leta 2012. V kraljevi razred je prestopil 2017 in dosegel 3 zmage in 15 stopničk. Pri LCR Hondi bo zamenjal Alexa Marqueza.

"Zelo sem vesel, da sem se pridružil ekipi LCR Honda. Menjava ekipe in motocikla je vedno izziv, vendar sem pripravljen dati vse od sebe in udejanjiti vse, kar sem se naučil v letih v razredu MotoGP. Zaupanje Lucia in Honde je bilo ključnega pomena, da sem se odločil sprejeti ta izziv. Rad bi se jim zahvalil za to priložnost,” je povedal Rins.

Lucio Cecchinello, šef ekipe, pa je dodal: "Z veseljem potrjujem, da bo Alex Rins prihodnje leto dirkač LCR Honde. Pravkar smo zaključili s podpisom pogodbe, vse 3 strani, tako da jo končno lahko objavimo. Rins je izkušen dirkač, hiter voznik in se uvršča na stopničke. Te bogate izkušnje, skupaj z Rinsovo sposobnostjo podajanja natančnih predlogov svojim tehnikom, kot sem slišal, nam bodo zagotovo pomagale izboljšati naš paket s ciljem, da se borimo za več stopničk."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija