Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Britanska policija: dovolj elektrike!
Velika Britanija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.07.2022 18:18

Pred leti je britanska policija začela uvajati električna vozila v svojo floto, a so zdaj prišli do limita.

Artur Švarc

Policijska uprava pokrajine Gloucestershire je mnenja, da so dosegli zgornjo mejo elektrifikacije, ko še ne trpi učinkovitost. Prav Gloucerstershire med vsemi prednjači z 21% električnih vozil od skupno 435. Chris Nelson, predstavnik policije, pravi, da se spopadajo s problemi polnjenja in da del avtomobilov sploh ne zdrži do konca izmene. S tem so omejene sposobnosti policije in njihova učinkovitost in tudi, da patrulje ostanejo na cesti.

»Zmogljivosti električnih vozil za operativno uporabo niso toliko napredne, kot bi si želeli. Previdni smo pri nadaljnjem širjenju in če ta sploh bo,« je povedal Nelson.

Kolikokrat so policiste električni avti pustili na cedilu, ni znano, ni pa to prvi tak slučaj. Pred leti BMW i3 ni bil sprejet pri ameriški policiji, niti ni prepričal Fordov Mustang Mach-E. Policija iz Michigana sicer hvali zmogljivosti in nizke stroške vzdrževanja, pri vsem ostalem pa ne  zadošča. Znan je tudi primer, ko je policija med pregonom s Teslo S ostala brez elektrike in obstala.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija