Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Renault in Nissan praznujeta 15. obletnico poroke
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.04.2014 09:49

Renault in Nissan sta se povezala leta 1999, ko je Renault vložil 643 milijard jenov v nakup 36,8-odstotnega deleža v Nissanu, ki je bil tedaj pred stečajem.

Artur Švarc

Odtlej sta družbi dosegli prodajo 8,3 milijona enot (v primerjavi s 4,8 milijona enot leta 1999) in  se povzpeli med vodilne globalne proizvajalce avtomobilov. Danes ima Renault 43,4-odstotni delež v Nissanu,  Nissan pa 15-odstotni delež v Renaultu.

“Skupaj sta Renault in Nissan občutno okrepila svoj pečat v globalnem smislu in ustvarila bistveno večjo ekonomijo obsega, kot bi jo vsaka od obeh družb lahko dosegla sama,” je dejal predsednik-generalni direktor Zveze Renault-Nissan, Carlos Ghosn. “Renault in Nissan sta v zadnjih 15 letih začrtala edinstveno pot, ki je okrepila sinergije, obenem pa nudila podporo različnim znamkam in kulturama obeh podjetij.

Na avtomobilskem področju predstavlja zdaj Zveza Renault-Nissan najdlje trajajoče in najproduktivnejše medkulturno sodelovanje - vzorčni poslovni model v industrijski veji, ki je na slabem glasu zaradi številnih razpadov korporacij.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija