Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Webber: Privadili se bomo na ta zvok
V to smer se podaja motošport
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.04.2014 09:16

Mark Webber sicer razume jezo nekaterih navijačev zaradi zvoka novih motorjev formule ena, vendar ima na drugi strani tudi razumevanje za uvedene spremembe.

Artur Švarc

Tudi na drugi dirki letošnje sezone nove formule ena smo bili priča vročim debatam okrog zvoka. Sebastian Vettel je pojasnil, da je ta zvok "Shit" in da je za komandnim pultom ekipe bolj mirno kot v kakšnem baru. Njegov nekdanji moštveni kolega Mark Webber na to situacijo gleda bolj sproščeno, čeprav po drugi strani razume negodovanje nekaterih navijačev na tribunah in pred televizijskimi sprejemniki. "Sicer je v živo nekoliko bolje kot na televiziji," tako Avstralec.

Webber vidi nove V6 motorje, ki zajemajo tudi dvojni hibridni sistem (ERS-H in ERS-K), kot generalni razvoj v motošportu, kateremu proizvajalci niso mogli ubežati. "V to smer bo šel motošport. V Porscheju vozimo z enako tehnologijo in z velikim vplivom hibridne tehnike. Tako bo to v prihodnje in proizvajalci so na podlagi pravilnika prisiljeni, da gredo to pot."

Webber ta fenomen primerja z nadzvočnim letalom Concorde, ki je od leta 1976 do 2003 letel iz Pariza ali Londona v New York in za to razdaljo porabil dobre tri ure časa. "Bilo je zares enkratno, ko smo leteli s tem letalom, toda za ljudi ob avtocesti M25 to ni bilo prijetno. Kajti letalo je bilo zelo glasno. Sedaj so letala tišja. Stvari se spreminjajo," tako Webber, ki pa v isti sapi dodaja: "Seveda formula ena potrebuje akustičen dejavnik, toda ljudje se bodo navadili tudi novega zvoka."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija