Fernandezov sprehod do zmage Fernandezov sprehod do zmage Moto2 Nemčija - Dirka
19.06.2022 13:30 Matic Kovačič

Španec z izjemnim ritmom že v prvih nekaj krogih dirko povsem odločil v svojo korist.

Zmagovalec 28 krogov dolge dirke razreda Moto2 je postal španski dirkač ekipe Red Bull Ajo Augusto Fernandez, ki je uspel slaviti s prednostjo 7.7 sekund pred moštvenim kolegom Pedrom Acosto, slednji pa je v zadnjem ovinku za seboj uspel zadržati Sama Lowesa, ki je v svojem jubilejnem 150. nastopu s tretjim mestom vendarle uspel prekiniti serijo šestih zaporednih dirk brez točk.

Za navdušenje domače publike je s četrtim mestom poskrbel še eden veteranov srednjega razreda Marcel Schrotter, s petim mestom je španski dirkač ekipe Speed UP Fermin Aldeguer prišel do najboljše uvrstitve po dirki v Portimau, s šestim mestom pa je njegov rojak in dirkač ekipe GasGas Albert Arenas prišel do najboljše uvrstitve v karieri dirkača razreda Moto2.

Drugi dirkač ekipe Speed UP Alonso Lopez je nemško preizkušnjo zaključil na končnem sedmem mestu, z osmim mestom je vsaj delno odstop vodilnega v skupnem seštevku Celestina Viettija izkoristil japonski dirkač Ai Ogura, Aron Canet se je kljub udeleženost v prometni nesreči teden dni nazaj in dirkanju z zlomljenim nosom z borbeno vožnjo prebil do končnega devetega mesta, deseterico pa je tokrat zaključil Lowesov moštveni kolega Tony Arbolino.

Drugi Britanec v srednjem razredu Jake Dixon je tokrat na svoj račun vpisal enajsto mesto in za seboj uspel zadržati španskega novinca Manuela Gonzaleza, ki je bil na koncu dvanajsti. Bitko za Ameriko je s trinajstim mestom tokrat dobil Joe Roberts, njegov rojak Cameron Beaubier je bil tik za njim na končnem štirinajstem mestu, zadnji dobitnik točk pa je tokrat postal tajski dirkač Somkiat Chantra.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam