Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Alonso 2015 skoraj zagotovo pri McLarnu
Presenetljiva vest
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.04.2014 09:01

Vest, ki je udarila kot strela z jasnega: Španec je vendarle sprejel mamljivo ponudbo Honde in McLarna.

Artur Švarc

Že v lanskem letu smo bili priča govoricam okrog Fernanda Alonsa in njegove vrnitve v Woking. Prihod Kimija Raikkonena je tem govoricam samo dolil olja na ogenj. Alfa samec ekipe iz Maranella je tako dobil drugega alfa samca in to, vsaj narava nas tako uči, ne prinaša nič dobrega.

Alonso, ki letos opravlja svojo peto sezono pri Ferrariju, nestrpno čaka na svoj prvi rdeči naslov. Še pred začetkom letošnje sezone je omenjal Michaela Schumacherja, ki je prav tako prvi Ferrarijev naslov osvojil v peti sezoni. Vendar spričo trenutno forme turbo Ferrarija, tudi letos ne kaže dobro. Mercedes je premočan in napredek Ferrarija ne gre pričakovati čez noč. Do takrat pa si bi lahko Mercedes že privozil neulovljivo točkovno prednost.

In verjetno je prav to dejstvo, da se bo lahko tudi letos obrisal pod nosom, Alonsa vodilo do tega, da predčasno prekine pogodbo s Ferrarijem. Seveda je tukaj vprašanje odškodnine, a mediji navajajo, da je Honda, ki bo drugo leto McLarnu dobavljala motorje, pripravljena seči globoko v žep.

Pri Ferrariju bo tako prihodnje leto na razpolago mamljiv sedež. Kdo bo zapolnil luknjo španskega zvezdnika, tačas še ni znano. Prav tako ni znano, kdo od trenutne dvojice bo moral zapustiti ekipo McLaren. Kuharji govoric vedo povedati, da bi se lahko Ferrariju pridružil Jenson Button, ki je bil v lanskem letu eden izmed kandidatov za naslednika Felipeja Masse.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija