Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Formula ena leži na intenzivnem oddelku
Jean Todt opozarja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.04.2014 09:00

Predsednik FIA Jean Todt je zaskrbljen nad prihodnostjo formule ena in trenutno predstavi nič kaj lepo sliko tega športa.

Artur Švarc

Predsednik FIA Jean Todt je zelo zaskrbljen glede kraljevega razreda motošporta. "Formula ena leži na intenzivnem oddelku," tako Francoz v intervjuju za časnik Welt am Sonntag. "Bojim se, da bomo izgubili ekipe. Veliko teh nas prosi za pomoč. Do konca junija moramo najti rešitev za to težavo in časa je vse manj."

Todt je najbolj zaskrbljen nad gospodarskimi pogoji v formuli ena. "Ali mora vsaka ekipa za 19 dirk sezone na licu mesta imeti med 300 in 800 sodelavcev? Seveda ne. Ekipe prihajajo k meni in Bernieju Ecclestonu ter naju naprošajo, naj že končno uvedemo mejo proračuna," tako šef FIA. Z izjemo tovarniških ekip Ferrari in Mercedes ter obeh ekip Red Bulla, pa se ostale ekipe ne morejo pohvaliti z dolgoročnim finančnim zagotovilom.

"Nihče ne želi formule ena, v kateri mora polovica voznikov plačevati za svoje sedeže. Formula ena je krona motošporta in tako se mora tudi prikazovati." Pri mnogih drugih uvedenih korakih je formula ena že pionir, kot na primer v kazenskem katalogu, ki je bil uveden v letošnjem prvenstvu.

"To je kot v realnem življenju. Kdor naredi prekršek v prometu, dobi kazenske točke. Kdor jih ima preveč, izgubi vozniško dovoljenje. V letošnji sezoni bomo podrobno opazovali, ali bo ta ukrep koristil. Če bomo z rezultatom zadovoljni, bomo v prihodnjem letu nadaljevali. Če ne, potem pač ne."

Glede pravila dvojnih točk na finalni dirki, na katerega se morajo mnogi še privaditi, pa je tudi Todt nekoliko neodločen. "Če sem odkrit, imam zaradi tega tudi sam bolečine v želodcu. Sploh zaradi dejstva, da eno izmed 19-ih dirk poveličujemo. Če nam bo to pravilo pripravilo nepozaben finale, bom prvi, ki se bo tega veselil."

Todt še dodaja, da je FIA pod njegovim vodenje odprta za vse revolucionarne predloge. "Všeč mi je, če pridejo k meni ljudje z novimi idejami. Ali naj podeljujemo tudi točke za kvalifikacije? Ali naj opravimo drugačno porazdelitev točk?," tako Todt, ki omeni nekaj od teh idej.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija