Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Juri Vips ostaja v F2
F2
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.06.2022 22:59

Estonec Juri Vips, ki je zaradi svoje rasistične opazke dobil nogo pri Red Bullu, ostaja v F2.

Artur Švarc

Kar je še 14 dni nazaj kazalo na uspešno kariero mladega Estonca v F1, letos je za Red Bull odpeljal trening v Barceloni,  bil pa je tudi testni in rezervni voznik, se je po opazki o »nigrih« med igranjem igrice prejšnji teden končalo s prekinjenim sodelovanjem z Red Bullom.

A na drugi strani je danes sledilo presenečenje in šef moštva Hitech, Oliver Oakes, se je mlademu dirkaču odločil dati še eno priložnost.

»Odločili smo se, da bo končal sezono s Hitechom, kar je zanj priložnost, da dokaže z dosežki, kakšna osebnost je.«

»Dal sem mu jasno vedeti, da je bilo obnašanje neprimerno, a sem mu ponudil tudi priložnost, da se odkupi. Moje mnenje je, da besede niso dovolj, da bi omilile škodo.«

Na drugi strani pa je nadaljevanje pri Hitechu presenečenje za vodstvo F2, kjer so zapisali: »Odločitev Hitecha danes je presenetljiva in ni v skladu z našimi načeli. Skrbno bomo spremljali situacijo z ekipo, če se bo omenjen primer razpletal v skladu s pričakovanji.«

»Radi bi poudarili, da je uporaba rasističnih ali diskriminatornih besed stvar ničelne tolerance v kateremkoli okolju.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija