Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bagnaia do popolnosti izkoristil Quartararovo napako
VN Nizozemske - Dirka
Bagnaia do popolnosti izkoristil Quartararovo napako
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.06.2022 17:53

Dirkač Ducatija slavil ob redki napaki in odstopu vodilnega v skupnem seštevku Fabia Quartarara.

Matic Kovačič

Zmagovalec 26 krogov dolge dirke razreda MotoGP v Assnu je postal tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia in tako povsem izničil odstop iz pretekle dirke v Nemčiji, hkrati pa izkoristil dva padca med dirko v petem ovinku Fabia Quatarara, ki je tako prvič po v Valencii 2020 ostal brez točk. Z drugim mestom je na današnji dirki izjemno navdušil italijanski novinec Marco Bezzecchi, ki je ekipi Mooney VR46 pridirkal prve stopničke, na tretje mesto pa se je z Aprilio uvrstil Maverick Vinales in postal eden redkih dirkačev, ki so na stopničkah stali s tremi znamkami dirkalnih motociklov.

Ekipni uspeh Aprilie je z izjemno vožnjo, ko se je iz ozadja zaradi vpletenosti v Quartararov padec uspel prebiti do končnega četrtega mesta, dopolnil Aleix Espargaro, na končno peto mesto se je iz začetnega desetega v zanj klasični nedeljski predstavi prebil član tovarniške ekipe KTM Brad Binder, prvo šesterico pa je kljub kazni dolgega kroga zaključil Bagnaiin moštveni kolega Jack Miller.

Na končnem sedmem mestu je preizkušnjo, potem ko v zadnjih nekaj krogih ni več uspel držati hitrega ritma, zaključil Jorge Martin na Ducatiju ekipe Pramac, osmo mesto je tokrat šlo na račun dirkača Suzukija Joana Mira, deveto mesto si je kljub poškodovanemu motorju, saj je že pred štartom zadel v Mirov Suzuki in odlomil levi del krilc, na koncu zagotovil Miguel Oliveira na drugem tovarniškem RC16, deseterico pa je zaključil Mirov moštveni kolega pri Suzukiju Alex Rins.

Med dobitnike točk so se uspeli uvrstiti še Enea Bastianini iz ekipe Gresini Ducati na enajstem mestu, Takaaki Nakagami je bil z dvanajstim mestom najboljši Hondin dirkač, drugi dirkač ekipe Pramac Ducati Johann Zarco je bil na koncu trinajsti, Bastininijev moštveni kolega Fabio Di Giannantonio je zadnjo dirko pred poletnim odmorom končal kot štirinajsti, zadnjo točko pa si je s petnajstim mestom zagotovil Alex Marquez, ki je ravno danes zjutraj pred dirko potrdil, da se seli k ekipi Gresini za sezono 2023.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija