Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Sasaki do prve zmage v karieri
Moto3 Assen - Dirka
Sasaki do prve zmage v karieri
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.06.2022 12:09

Dirkač Husqvarne vodji moštva Maxu Biaggiju pridirkal najboljše možno darilo za 51. rojstni dan.

Matic Kovačič

Zmagovalec 22 krogov dolge dirke razreda Moto3 v Assnu je postal japonski dirkač Husqvarne Ayumu Sasaki, ki je vodstvo prevzel v zadnjem krogu in ga uspel zadržati do samega konca ter se tako veselil sploh prve zmage v karieri. Na drugem mestu je dirko zaključil sicer dolgo časa vodilni dirkač ekipe GasGas Izan Guevara, na tretje pa se je v zadnjih nekaj ovinkih uspel prebiti njegov moštveni kolega Sergio Garcia.

Tik za stopničkami je na četrtem mestu dirko zaključil japonski dirkač ekipe Leopard Tatsuki Suzuki, na petem mestu je zaključil dirkač ekipe Prustel Xavi Artigas, prvo šesterico pa je zaključil njegov rojak Dani Holgado iz ekipe Red Bull Ajo, ki je skozi cilj zapeljal skoraj 11 sekund za Artigasom in 11.5 sekunde za zmagovalcem.

Italijan Stefano Nepa si je na koncu uspel zagotoviti končno sedmo mesto, osmo mesto je na svoj račun vpisal Ryusei Yamanaka, turški dirkač ekipe Tech3 Deniz Oncu je bil na koncu deveti, Kaito Toba pa se s desetim mestom poskrbel, da so vsi štirje japonski dirkači v najšibkejšem razredu končali med prvo deseterico.

Med dobitnike točk so se uspeli uvrstiti še Riccardo Rossi na enajstem mestu, Ivan Ortola na dvanajstem mestu, Lorenzo Fellon na trinajstem mestu, Carlos Tatay je bil kazni dveh dolgih krogov zaradi povzročitve v Nemčiji pred tednom dni na koncu štirinajsti, zadnjo točko pa je za petnajsto mesto osvojil Andrea Migno. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija