Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rovanpera po prvem dnevu na vrhu
WRC Safari Kenija – Petek
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.06.2022 00:37

Vodilni v prvenstvu je bil po dopoldanskem delu rallya na tretjem mestu, potem pa sta Evans in Ogier naletela na težave z gumami.

Artur Švarc

Rovanpera je na koncu dneva dobil še zadnjo preizkušnjo in tretjo v petek za 14,6 sekunde pred moštvenim kolegom Kacuto.

 

Evans je dan končal kot drugi z 22,4 sekunde zaostanka, medtem ko je Ott Tanak zaostal na tretjem za 25,3 sekunde, čeprav je dopoldne izgubil 36 sekund zaradi polomljene prestavne ročice. Kacuta je petek zaključil na četrtem mestu pred Neuvillom, medtem ko je Ogier zaostal za 2 minuti in 22 sekund zaradi prebite leve zadnje gume in je na šestem mestu. Sledijo Solberg, Greensmith pa je edini preostali Ford na 12. mestu, potem ko je izgubil dopoldne kar 13 minut zaradi prebite zadnje desne gume.

Fordova katastrofa je zajela tako Loeba kot Breena in Fourmauxa, vsi trije so odstopili zaradi tehničnih težav. Loeb je obstal dopoldne, ko je najprej izgubil bencinski motor zaradi manjšega požara, električni del pogona pa je potem porabil vso preostalo baterijo na vmesnem odseku med preizkušnjama.

Fourmauxa smo izgubil na peti preizkušnji zaradi težav s prenosom, potem ko je bil sedmi. Breen je najprej obtičal v pesku, potem pa je še zaradi tehničnih težav na polno izstrelil s ceste. Jutri bo na sporedu šest preizkušenj v skupni dolžini 150 kilometrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija