Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mali električni batmobil
McMurtry Speirling
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.06.2022 23:56

Britanska delavnica McMurtry Automotive je že lani v Goodwoodu predstavila odbit mikro električni dirkalnik, letos pa z njim ciljajo na rekord.

Artur Švarc

McMurtry Speirling je enosedi električni dirkalnik, ki naj bi bil hitrejši od Bugattija Chiron. Do 60 milj na uro potegne v samo 1,5 sekunde, končna hitrost do zdaj pa je 241 km/h. Podrobnejši tehnični podatki niso znani, je pa zelo verjetno, da ima avto več kot 1000 konjev na tono teže. A to ni glavni adut za premoč na stezi, pač pa se bistvo skriva v dveh ventilatorjih, ki sesata zrak izpod avtomobila in ustvarita več kot 2000 kilogramov pritiska k tlom, kar je več kot dirkalnik F1 pri 240 km/h. Na pomoč je priskočil tudi nekdanji dirkač F1, Max Chilton, skupaj z njim pa McMurtry namerava postaviti nov rekord na kratki stezi na hribček v Goodwoodu. Za zdaj ta rekord pripada VW I.D. R in znaša 39,9 sekunde.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija