Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Čisto pravi Hrušč!
Milivie 1
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.06.2022 00:48

Čeprav je doživel kar dve generaciji naslednikov, je originalni Volkswagnov Hrošč še vedno tisto pravo.

Artur Švarc

In ker zadeva niti po 70 letih noče in ne zmore odropotati v sončni zahod, so fantje pri Milivie naredili restomod originala in sicer po ceni 570 tisoč evrov za primerek (vsega skupaj jih bodo naredili 22).

 

Milivie 1 je reč, ki je v osnovi Hrošč, ampak ima precej oblikovnih potez z različnih Porschejev, od nosa, ki spominja na 356, do spojlerja, ki štrli nad zračniki motorja. Notranjost je kot bi jo naredili danes – 12,3-palčni digitalni merilniki in še en enak zaslon za infotainment znotraj enotnega okvirja. Več grafičnih vmesnikov bo zadovoljilo vsak okus (za več kot pol milijona mora!), tudi tiste, ki prisegajo na analogno podobo merilnikov. Dodali so tudi več priključnih mest za USB, USB-C in celo 220 V.

Osnova je VW Hrošč 1303 z začetka sedemdesetih, ki je bil nekoliko večji od prvotnega, na nekaterih trgih so ga prodajali kot Superhrošča. Od tu naprej gre vse v prafaktorje do dna, kamor dodajo novo sodobno vpetje in kolutaste zavore na obeh koncih.

Za pogon skrbi 2,3-litrski zračno hlajeni štirivaljni bokser s parom Webrovih vplinjačev in elektronskim vžigom. Za podatke kot so moč in navor se obrnite na fante iz nemškega Leipziga osebno, ker podatkov niso navedli. Za prenos moči na zadnja kolesa skrbi štiristopenjska avtomatika s tremi režimi: Drive, Sports in Manual. Razširjeni izpušni sistem poskrbi za pravi bokserski hrup in trušč, torej »hrušč«.

Zakaj pa 22 primerkov? Zato ker je bilo originalnih Hroščev 22 milijonov. Milivie bo vsakega kupca, ki bo prinesel malo več kot pol milijona, nosil po rokah in upošteval njihove želje. Prvi kupec bo avto dobil julija 2023, zadnji pa po načrtih poleti 2025.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija