Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Quartararo novi kralj Sachsenringa
VN Nemčije - Dirka
Quartararo novi kralj Sachsenringa
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.06.2022 17:27

Nova dirkaška nedelja prinesla novo zelo dominantno predstavo dirkača Yamahe.

Matic Kovačič

Zmagovalec 30 krogov dolge in fizično izjemno naporne dirke razreda MotoGP v Nemčiji, ki je potekala v hudi vročini, je postal tovarniški dirkač Yamahe Fabio Quartararo, ki je slavil s prednostjo skoraj 5 sekund pred izkušenejšim rojakom iz ekipe Pramac Ducati Johannom Zarcom na drugem mestu, na tretje pa se je kljub kazni dolgega kroga na začetku dirke uvrstil Ducatijev tovarniški dirkač Ducatija Jack Miller.

Aleix Espargaro je nemško preizkušnjo tokrat zaključil na končnem četrtem mestu, potem ko je nekaj krogov pred koncem storil napako na zaviranju in stopničke prepustil Millerju, na končnem petem mestu je dirko z novo odlično predstavo zaključil dirkač ekipe Mooney VR46 Luca Marini, prvo šesterico pa je zaključil Zarcov moštveni kolega v ekipi Pramac Jorge Martin.

Po ponovno zelo slabih kvalifikacijah in z odlično vožnjo na dirki se je do končnega sedmega mesta uspel prebiti tovarniški dirkač avstrijskega KTM-a Brad Binder, na osmem mestu je z najboljšo predstavo letošnje sezone dirko zaključil italijanski novinec Fabio Di Giannantonio iz ekipe Gresini Ducati, deveto mesto si je zagotovil Binderjev moštveni kolega Miguel Oliveira na drugem KTM-u, deseterico pa je zaključil Di Giannantoniev moštveni kolega Enea Bastianini.

Med dobitnike točk so se uspeli uvrstiti še Marinijev moštveni kolega Marco Bezzecchi na enajstem mestu, Raul Fernandez iz ekipe Tech3 KTM je z dvanajstim mestom prišel do najboljše uvrstitve v njegovi mladi MotoGP karieri, tovarniški dirkač Yamahe Franco Morbidelli je dirko zaključil kot trinajsti, zadnje točke pa sta si razdelila še Andrea Dovizioso na štirinajstem in Remy Gardner na petnajstem mestu.

Omeni velja še popolno katastrofo japonske Honde na današnji dirki, saj je edini preživeli Hondin dirkač Stefan Bradl dirko končal na šestnajstem mestu, tako pa se je prvič po letu 1982 in dirki v Nogaru zgodilo, da japonski proizvajalec ni osvojil niti ene same točke na dirki svetovnega prvenstva.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija