Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Popolna dominacija Izana Guevare
Moto3 Nemčija - Dirka
Popolna dominacija Izana Guevare
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.06.2022 12:08

Španski dirkač ekipe GasGas poskrbel za zmago z največjo razliko v najšibkejšem razredu po Portimau leta 2020.

Matic Kovačič

Zmagovalec 27 krogov dolge dirke razreda Moto3, ki je kljub dopoldanskemu začetku potekala v zelo vročih pogojih, je postal dirkač ekipe GasGas Izan Guevara, ki je slavil s prednostjo 4.8 sekunde in tako uspel še petič zapored končati dirko na stopničkah. Na drugem mestu je potem, ko je v zadnjem ovinku uspel za seboj zadržati svojega tekmeca, končal dirkač ekipe Leopard Dennis Foggia, tretji pa je bil Guevarin moštveni kolega Sergio Garcia.

S četrtim mestom je ob svojem povratku po poškodbi ključnice navdušil japonski dirkač Husqvarne Ayumu Sasaki, na petem mestu je zaključil njegov rojak iz ekipe Leopard Honda Tatsuki Suzuki, prvo šesterico pa je tokrat z odlično vožnjo zaključil španski novinec Dani Holgado. Kljub kazni dveh dolgih krogov zaradi prehitrega štarta se je do končnega sedmega mesta uspel prebiti turški dirkač ekipe Tech3 Deniz Oncu, na osmem mestu pa je odličen dan za francosko ekipo potrdil njegov španski moštveni kolega Adrian Fernandez. Njegov španski rojak David Munoz je svojo tretjo dirko v karieri sklenil na končnem devetem mestu, deseterico pa je zaključil še en španski dirkač v podobi Ivana Ortole.

Italijanski staroselec razreda Moto3 Andrea Migno je dirko zaključil na končnem enajstem mestu, Jaume Masia je dirko, v kateri se je spopadal z velikimi težavami z oprijemom pnevmatik, končal na končnem dvanajstem mestu, med dobitnike točk pa so se uvrstili še njegov rojak Xavi Artigas na trinajstem mestu v domači dirki za ekipo PrustelGP ter italijanska dirkača Elia Bartolini na štirinajstem in Stefano Nepa na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija