Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Spet dvojna zmaga Toyote
24 ur Le Mansa
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.06.2022 17:14

Legendarna 24-urna dirka, ki bo prihodnje leto praznovala stoletnico, je postregla s še eno premočno zmago Toyote.

Artur Švarc

Toyoti #7 in #8 sta začeli iz prve štartne vrste, kjer je posadka Osmice (Buemi, Hartley in novinec Rjo Hiarakava) dominirala praktično celo dirko od štarta do cilja, #7 (Conway, Kobajaši, Lopez) pa je bila v vodstvu le nekajkrat za kratek čas. V razredu Hypercar je sodelovala še ameriška ekipa Glickenhaus, njihova dirkalnika #709 in #708 pa nista imela ritma, da bi sledila Toyotama. Alpine s preostalim članom elitne peterice #36 je imel veliko tehničnih težav in francoska ekipa je končala tudi za večino LMP2 dirkalnikov in tudi daleč od lanskih stopničk. Tretje mesto je torej pripadlo #709 (Briscoe, Mailleux, Westbrook).

V LMP2 je Jota #38 (da Costa, Gonzales, Stevens) dobil razred in skupno peto mesto pred Prema Orlen Team #9 (Colombo, Deletraz, Kubica) in drugo Joto #28 (Aberdein, Jones, Rasmussen).

V  razredu GTE Pro smo v prvih urah gledali dominacijo obeh Corvette, a ko je padel mrak, je #63 razpadlo vzmetenje, #64 pa je bil udeležen v trčenju z LMP2 in oba favorita iz ameriške falange sta dirko zaključila predčasno. Vodstvo je potem prevzel Porsche GT Team #91 (Bruni, Leitz, Makoweicki) in ga zdržal do cilja pred dvema Ferrarijema AF Corse #51 in #52.

GTE Am, amaterska divizja GTE, je pripadla TF Sport #33 (CHaves, Keating, Sorensen) z Aston Martinom pred WeatherTech #79 (Andlauer, Macneil, Merrill) in še enim Aston Martino Northwest AMR #98.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija