Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautista slavil na Ducatijevem dvorišču
VN San Marina - 1. Dirka
Bautista slavil na Ducatijevem dvorišču
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.06.2022 15:55

Ducatijev tovarniški dirkač v drugi polovici dirke prehiter za konkurenco.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve, 21 krogov dolge dirke razreda Superbike v Misanu je postal tovarniški dirkač Ducatija Alvaro Bautista, ki je v drugi polovici dirke uspel streti odpor konkurence in uspel na najboljši možen način izkoristiti smolo branilca naslova Topraka Razgatliogluja, ki je zaradi okvare njegove Yamahe odstopil. Na drugem mestu je končal dirkač Kawasakija Jonathan Rea, zadnjem mesto na stopničkah pa si je zagotovil Bautistin moštveni kolega Michael Rinaldi.

S četrtim mestom je na prvi dirki navdušil mladi domačin Axel Bassani na satelitskem Ducatiju, ki je uspel za seboj zadržati drugega člana tovarniške ekipe Kawasakija Alexa Lowesa, ki je tako dirko zaključil kot peti, šesterico pa je zaključil tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli.

Tik za prvo šesterico se je uvrstil boljši od tovarniških dirkačev Honde Xavi Vierge na končnem sedmem mestu, z osmim mestom se je po izpuščenem Estorilu zaradi poškodbe vrnil Američan Garrett Gerloff, hkrati pa je končal v Hondinem sendviču, saj je bil Iker Lecuona na koncu deveti. Deseterico je tokrat zaključil tovarniški dirkač ekipe BMW Scott Redding kot najboljši predstavnik nemškega proizvajalca.

Med dobitnike točk so se uspeli uvrstiti še Roberto Tamburini na enajstem mestu s satelitsko Yamaho, Gerloffov moštveni kolega Kohta Nozane na dvanajstem mestu, Eugene Laverty iz ekipe Bonovo BMW na trinajstem mestu, zadnje točke pa sta si razdelila Luca Bernardi na štirinajstem mestu in Loris Baz na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija