Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Stankovič uspešno v Skradinu
GHD
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.06.2022 20:25

Kljub nesreči na dirki evropskega prvenstva v Šternberku je Vladimir Stankovič le teden dni pozneje uspešno končal dirko državnega prvenstva v hrvaškem Skradinu. V izjemno močni konkurenci je za-sedel 2. mesto v razredu dvolitrskih formul ter bil najhitrejši med slovenskimi tekmovalci.

Artur Švarc

Hrvaški Skradin je bil že drugič zaporedoma prizorišče dirke za slovensko prvenstvo v GHD. Relativno kratka, a hitra in tehnično zahtevna proga ob Krki je letos privabila tudi izjemno močno tujo konkurenco - udeležila sta se jo celo evropska prvaka Simone Faggioli in Christian Merli.

Dirkač moštva T-2 Prokarting Racing, Vladimir Stankovič, ki je letošnjo tekmovalno sezono začel z nesrečo na dirki evropskega prvenstva v Šternberku, je uspešno branil barve Slovenije: skupno 10. mesto, 2. mesto v razredu dvolitrskih formul ter zmaga za slovensko državno prvenstvo je izkupiček, ki ga ni pričakoval.

“Po nesreči na Češkem, v kateri je bil dirkalnik precej poškodovan, je bil nastop na dirki v Skradinu negotov do zadnjega momenta. V pičlih treh dneh sta Igor Rupnik in Dejan Šobar, ki skrbita za tehnično podporo, s trdim in požrtvovalnim delom uspela usposobiti dirkalnik, za kar se jima še posebej zahvaljujem. Kljub manjšim težavam z nastavitvami podvozja sem z doseženim rezultatom zadovoljen, v moštvu pa bomo potrebovali še nekaj časa, da odpravimo vse posledice nesreč

Skradinske dirke se je letos udeležilo 136 dirkačev iz osmih evropskih držav in vse kaže, da bo postala stalnica tudi v koledarju slovenskega državnega prvenstva. Entuziastični organizator AK Mihovil iz Šibenika se še vedno sooča z nekaterimi organizacijskimi težavami, za katere upamo, da jih bodo uspešno odpravili do naslednjega leta.

Slovensko prvenstvo v gorsko hitrostnem avtomobilizmu se bo nadaljevalo 10. julija s tradicionalno dirko na Gorjance. Dirka bo točkovana tudi za avstrijsko državno prvenstvo in pokalno prvenstvo Evrope, zaradi zelo slabega asfalta na progi, ki bo letos tudi nekoliko krajša, pa je nastop najboljših evropskih dirkačev še vedno pod vprašajem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija