Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tudi na tak način bodo opozarjali motoriste
Agencija za varnost prometa
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.06.2022 09:00

Da bi dosegli še večjo osveščenost med motoristi, so se odgovorni pri AVP domislili zanimive promocijske akcije.

Urednistvo AVP

Za trimesečno poletno obdobje so za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil pripravilo posebno kampanjo na medkrajevnih avtobusnih linijah. Vpadljivo opozorilo bo na zadnji strani šestih avtobusov od sredine junija do sredine septembra vidno vsem udeležencem v prometu. S sloganom »Na cesti nisi nepremagljiv. Si najbolj ranljiv.«, ki je ključen v letošnji kampanji za varnost motoristov in mopedistov, bodo opremljeni avtobusi na linijah, ki so med motoristi še posebej priljubljene. Od sredine tega tedna bodo lahko motoristi in drugi vozniki motornih vozil medkrajevne avtobuse srečali na naslednjih cestnih povezavah: 

 

Gorenjska smer: Ljubljana – Škofja Loka – Kranj – Radovljica – Lesce – Bled – Bohinj in nazaj 

Obala: Koper – Izola – Strunjan – Lucija – Portorož – Piran in nazaj do Kopra 

Notranjska-Kraški rob: Logatec – Kalce – Postojna in nazaj 

Goriška: Nova Gorica – Kanal – Tolmin – Kobarid – Bovec in nazaj 

Kras: Ljubljana – Postojna – Divača – Črni Kal in nazaj 

Notranjsko-cerkljansko-tolminska smer: Ljubljana – Logatec – Idrija – Cerkno - Tolmin in nazaj             

Letos do konca maja so po trenutno veljavnih podatkih v prometnih nesrečah umrli trije vozniki enoslednih motornih vozil, oziroma kar 70 % manj kot v enakem obdobju lani (10 umrlih voznikov). Za četrtino manj je bilo tudi hudo telesno poškodovanih in tri odstotke manj lažje telesno poškodovanih. Beležijo tudi za 12 % manj prometnih nesreč z udeležbo motoristov in mopedistov, pri čemer Agencija za varnost prometa izpostavlja, da tudi letos delež prometnih nesreč, ki jih povzročijo vozniki enoslednih motornih vozil sami, znaša 65 % (lani 64,5 %). 

Vse voznike enoslednih in drugih motornih vozil Agencija za varnost prometa poziva k strpnosti, saj je obseg prometa še posebej ob koncih tedna večji, ob višjih temperaturah pa je tudi psihofizično stanje voznikov lahko spremenjeno. Poskrbite za hidracijo in načrtujte varne postanke.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija