Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Guevara do prepričljive zmage
Moto3 Katalonija - Dirka
Guevara do prepričljive zmage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.06.2022 12:00

Dirkač ekipe GasGas izkoristil boje za njim in v zadnjih krogih dirko obrnil povsem v svojo korist.

Matic Kovačič

Zmagovalec 21 krogov dolge dirke razreda Moto3 v Barceloni je postal domačin in dirkač ekipe GasGas Izan Guevara, ki se je v zadnjih nekaj krogih uspel odlepiti od konkurence in uspel na koncu slaviti s 2 sekundama prednosti pred izjemnim novincem Davidom Munozom, ki je na svoji drugi dirki v karieri končal na drugem mestu, na tretjem pa je do drugih stopničk zapored prišel dirkač ekipe Leopard Tatsuki Suzuki.

S četrtim mestom je vodilni v skupnem seštevku Sergio Garcia uspel izkoristiti nov odstop enega od konkurentov v boju za naslov Dennisa Foggie, ki je odstopil zaradi tehničnih težav. Turški dirkač Deniz Oncu je tokrat uspel na svoj račun vpisati peto mesto, šesterico pa je dopolnil še en španski dirkač Carlos Tatay iz ekipe PrustelGP.

Povratnik po poškodbi John McPhee je s sedmim mestom vpisal najboljši rezultat po uvodni dirki v Katarju, na končno osmo mesto se je po slabem uvodnem krogu dirke uspel prebiti dirkač ekipe Ajo KTM Jaume Masia, deveto mesto in rezultat sezone je uspel osvojiti Oncujem moštveni kolega Adrian Fernandez, deseterico pa je zaključil Tatayev moštveni kolega Xavi Artigas.

Po kazni 3 sekund zaradi nespoštovanja kazni dolgega kroga je italijanski dirkač Riccardo Rossi dirko končal kot enajsti, avstralski dirkač Joel Kelso je bil na koncu dvanajsti, sledil mu je italijanski dirkač Matteo Bertelle na trinajstem mestu, zadnje točke pa sta si razdelila še Scott Ogden na štirinajstem mestu in Ryusei Yamanaka na petnajstem mestu, ki je do točk prišel kljub padcu na začetku dirke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija