Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Espargaro upravičil vlogo favorita
VN Katalonije - Kvalifikacije
Espargaro upravičil vlogo favorita
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.06.2022 16:48

Dirkač Aprilie še za malenkost izboljšal rekord steze, ki ga je postavil zjutraj.

Matic Kovačič

Nedeljsko dirko razreda MotoGP v Barceloni bo iz najboljšega štartnega mesta začel domačin Aleix Espargaro, ki je s časom 1:38.742 uspel ponovno popraviti rekord steze, ki ga je sicer postavil zjutraj. Še najbolj se mu je približal dirkač Ducatija Francesco Bagnaia s časom 1:38.773, zadnje mesto v prvi štartni vrsti pa je ob pomoči časa 1:38.959 osvojil Fabio Quartararo z Yamaho.

Druga štartna vrsta bo povsem v znamenju Ducatija, saj bodo iz nje dirko pričeli dirkač ekipe Pramac Johann Zarco, dirkač ekipe Gresini Fabio Di Giannantonio in Zarcov moštveni kolega Jorge Martin, medtem ko bodo tretjo štartno vrsto tvorili Alex Rins na Suzukiju, Maverick Vinales na drugi tovarniški Aprilii in Luca Marini iz ekipe Mooney VR46.

Iz četrte štartne vrste bodo katalonsko preizkušnjo začeli Pol Espargaro iz ekipe Repsol Honda, Jack Miller na drugem tovarniškem Ducatiju in dirkač ekipe LCR Honda Takaaki Nakagami, v peto vrsto pa so se uspeli uvrstiti Marinijev moštveni kolega Marco Bezzecchi, drugi dirkač ekipe Gresini Enea Bastianini in član tovarniške ekipe KTM Brad Binder.

Binderjev moštveni kolega Miguel Oliveira bo dirko začel tik za njim iz začetka šeste vrste, kjer bosta dirko pričela še člana tovarniški ekip Suzukija in Yamahe Joan Mir in Franco Morbidelli. Sedmo štartno vrsto bodo tvorili Andrea Dovizioso, Remy Gardner in Stefan Bradl, ki menja poškodovanega Marca Marqueza, osmo pa Michele Pirro, Darryn Binder in Raul Fernandez. Iz zadnjega mesta naj bi dirko začel Alex Marquez, a je njegov nastop zaradi padca na četrtem prostem treningu tik pred kvalifikacijami še vprašljiv.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija