Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Alfa in Omega
Intervju: Frederic Vasseur
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.06.2022 18:59

Na VN Monaka v Monte Carlu smo govorili s Fredericom Vasseurjem, Alfo in Omego pri ekipi Alfa Romeo.

Milan Klemenc

Po dveh letih zatišja obiskovanja dirk F1 iz vsem znanih razlogov sva se v paddocku Monte Carla ponovno srečala s šefom Alfe, Fredericom Vasseurjem, katerega prve besede ob snidenju so bile »o glej ga, midva se pa že dve leti nisva videla« in začetek dirkaškega vikenda za VN Monaka se ne bi mogel pričeti bolj zabavno, ob predpostavki, da odmislimo zaplete z akreditacijami na katere smo nekateri čakali po pet ur in več. Dogovorila sva se za intervju po kvalifikacijah.

Kvalifikacije so bile mimo in odpravil sem se v prostore ekipe Alfa Romeo, ki je skladno s točkovanjem lanskega leta postavljena bolj na začelje vseh bivalnikov. Za nekoga moteče, za nekoga pa zelo priročno saj se na tak način izogne kopici vseh eminentnih, pomembnih in manj pomembnih gostov in sedme sile.

Pozdravljeni g. Vasseur, hvala, da ste si vzeli čas na dan, ko ravno praznujete svoj 54. rojstni dan. V imenu ekipe Avtomanija.com vam želim še veliko zdravja in predvsem veliko uspehov v letošnji in ostalih sezonah (pri tem sem mu izročil fotografijo, ki sem jo naredil le nekaj trenutkov pred pričetkom kvalifikacij ter nato uspel na hitro natisniti v Media Centru Monte Carla).

Najlepša hvala, ste me pa prav lepo presenetili.

Povejte, kako ste zadovoljni z razpletom letošnje sezone…

Moram priznati, da sem z letošnjim razpletom sezone dokaj zadovoljen, saj smo razvoj dirkalnika za letošnjo sezono začeli bistveno prej in Ferrari je naredil odličen motor, kar se nam resnično zelo pozna. Želimo si, da bi lahko ta tempo držali do konca sezone in upam, da nam bo to tudi uspelo, saj se zavedam, da smo mogoče v določenih situacija dali od sebe premalo in bi lahko dodali še kaj več. Menim, da je vedno prostor za izboljšanje in tega moramo zapolniti.

Že nekaj dirk opažamo tehnične težave pri Valtteriju na petkovih prostih treningih…

Drži, že nekaj dirk so opazne težave, kjer se nam je že nekajkrat zgodilo, da nam nekaj zataji in to hibo moramo čimprej odpraviti. Res pa je, da če se že more kaj zgoditi, je bolje, da je to na petkovih prostih treningih kot pa v soboto pred ali med kvalifikacijami ali celo v nedeljo pred dirko.

Kaj pa nova pravila 2022?

Razvoj in iskanje napredka sta preklemansko težka in najti pravo hitrost ter istočasno še oprijem je v spremenjenem okolju pravil, ki jih je prinesla sezona 2022, območje, v katerem se vsi še lovimo. Enim je to uspelo hitreje, drugi jim počasi sledimo, nekateri pa se še vedno iščejo. Mercedes se je izboljšal, McLaren na drugi strani pa navkljub osvajanju točk ne najde svoje konsistence, ki je bila vrsto sezon njihov paradni konj, vendar menim, da bodo kmalu ujeli priključek.

Kaj menite o novem dirkaškem dvojcu, konec koncev ste zamenjali oba dirkača, kar se načeloma ne dogaja prav pogosto.

Po slovesu Kimija smo želeli v moštvo pripeljati izkušenega in uveljavljenega dirkača, ki se bo zlahka vključil v moštvo in stopil v prvo bojno linijo. Valtteri je v moštvo prinesel veliko pozitivne energije, dinamike in motivacije. Sedaj je prevzel vlogo prvega voznika moštva, kar mu, moram priznati, zelo dobro uspeva. Džouja smo pripeljali zaradi tega, da ga iz mladega nadobudnega dirkača F2 naredimo uspešnega dirkača F1. Džou je izjemen fant se zelo hitro uči in menim, da bo v zelo kratkem času prišel bližje Valtteriju, ki je izjemen učitelj in prenaša svoje znanje nanj.

Današnje kvalifikacije se po videnem sodeč niso odvile najbolj po vaših pričakovanjih, kaj je šlo narobe?

Q1 in Q3 sta bila zelo čudna - pričakovali smo bistveno boljši rezultat, a se je na koncu izteklo kot se je. Na FP1 in FP2 nam je kazalo bolje in temu primerno smo tudi tempirali izhod na progo. Rdeča zastava je za nas prišla v nepravem trenutku, Džou je ravno takrat zaključeval svoj res hiter krog, ki pa ga je moral nato prekiniti in se vrniti v garažo. V zelo kratkem času so nato umaknili rdečo zastavo in nadaljevali s kvalifikacijami, mi pa zaradi premajhnega časovnega okna nismo imeli dovolj časa, da bi mu pravočasno dotočili gorivo in bil lahko ujel še en hiter krog. Menim, da takšna procedura ni OK in je potrebno nekaj spremeniti. Sedaj se bomo osredotočili na jutrišnjo dirko in poizkušali iz nje izvleči čim več.

Kaj pričakujete jutri?

Seveda čim bolje in čim več. Želimo si osvojitve točk, ki nam bodo še kako prav prišle. Valtteri ima sorazmerno dobro izhodišče in menim, da so točke na dosegu. Je pa precej odvisno kakšne bodo razmere na progi, kot veš, je Monako je vedno nepredvidljiv.

Kakšna so vaša pričakovanja za nadaljevanje sezone

Sedaj se nahajamo v zelo dobri skupini med četrtim in šestim mestom, kjer se borimo z McLarnom in Alpine, ki pa prav tako ne počivajo. Zavedati se moramo, da sta to dve zelo veliki ekipi z dolgo tradicijo, ki imata bistveno več resursov kot mi in je razumljivo za pričakovati, da bodo v drugi polovici sezone želeli višje. Menim, da smo svoje delo dobro opravili in ta trend želimo držati še na prej. Zavedati se moramo, da smo šele na prvi tretjini sezone in da je pred nami še 17 peklenskih dirk, kjer bodo moštva znova in znova nadgrajevala svoje dirkalnike, mi bomo sicer poizkušali držati tempo z ekipami v sredini. Vsi skupaj se moramo zavedati, da bodo prvi trije bežali še na večjo razliko, medtem ko se bomo mi borili za svoj košček razpoložljivih točk.

Hvala za vaš čas in želimo vam veliko uspeha na jutrišnji dirki ter prijetno praznovanje rojstnega dne!

Hvala tudi vam in vedno dobrodošli pri nas.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija