Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prevelik zaostanek za stopničkami
Fernando Alonso
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.03.2014 12:56

Španec je sicer dobil dvoboj za četrto mesto z Nicom Hülkenbergom, toda zvezdnika ekipe Ferrari jezi veliki zaostanek za stopničkami.

Artur Švarc

Na koncu smo bili priča tesnemu dvoboju med Alonsom in Hülkenbergom. Španes je po zadnjem postanku dirkalnik obul v mehkejšo zmes pnevmatik in z veliki koraki zmanjševal razliko do voznika ekipe Force India. Proti koncu dirke ga je tudi prehitel in drugi preizkus letošnje sezone v Maleziji končal na obema Mercedesoma in Vettlom v Red Bullu.

"Tukaj v Maleziji nikoli nismo priča enostavni dirki," tako prve besede Španca po prevoženi ciljni črti. Alonso je odpeljal napeto dirko, ki je bila rezultat dobre taktike. "Borili smo se, toda na koncu sem si lahko zagotovil prednost in uspelo mi ga je prehiteti," tako Alonso on boju s Hülkenbergom.

Toda za Španca to ni dovolj, saj želi letos končno osvojiti naslov prvaka, kar bo pa spričo aktualne forme srebrnih puščic zelo težko. Za tretjim današnje dirke, Sebastianom Vettlom, je zaostal za enajst sekund in tako ponovno ostal brez stopničk. "za nas to zagotovo ni bila enostavna dirka, kajti nismo imeli hitrosti, kot jo imata Mercedes in Red Bull. Na tem moramo delati in se izboljšati že na prihodnji dirki," tako Španec s prikrito zahtevo odgovornim Scuderie iz Maranella. Toda naslednja dirka je že prihodnjo nedeljo. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija