Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bagnaia poskrbel za navdušenje domače publike
VN Italije - Dirka
Bagnaia poskrbel za navdušenje domače publike
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.05.2022 15:12

Bagnaia na najboljši možen način pozabil na lanski zgodnji odstop v Mugellu.

Matic Kovačič

Zmagovalec 23 krogov dolge dirke razreda MotoGP v Mugellu je postal tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, potem ko je imel vse odgovore na vprašanja Fabia Quartarara z Yamaho, ki je sicer vedno ostal dokaj blizu, a nikoli dovolj blizu da bi sploh lahko razmišljal o napadu ter se je tako na koncu moral sprijazniti z drugim mestom, na tretjem pa je še četrtič zapored končal Aleix Espargaro z Aprilio.

Na končnem četrtem mestu je dirko zaključil dirkač ekipe Pramac Ducati Johann Zarco, za njim pa sta se zvrstila moštvena kolega iz ekipe Mooney VR46 Ducati, Marco Bezzecchi na petem in Luca Marini na šestem mestu, oba pa sta vpisala najboljši rezultat v karieri na dirki razreda MotoGP v suhih razmerah.

Tik za prvo šesterico se je uvrstil dirkač ekipe Red Bull KTM Brad Binder, ki se je na sedmo mesto prebil iz začetnega šestnajstega mesta, osmi je kot najboljši Hondin dirkač v težavni nedelji za japonskega proizvajalca dirko zaključil Japonec Takaaki Nakagami, hkrati pa se je znašel v sendviču obeh tovarniških KTM dirkačev, saj je bil Portugalec Miguel Oliveira na koncu deveti, medtem ko je deseterico zaključil Hondin tovarniški dirkač Marc Marquez v zadnji dirki pred novo operacijo roke.

V boju za enajsto mesto je Fabio Di Giannantonio uspel premagati Mavericka Vinales, na koncu je oba dirkača ločila le tisočinka sekunde, na trinajstem mestu je dirko končal drugi dirkač ekipe Pramac Jorge Martin, ki je uspel postaviti tudi nov rekord o najvišji končni hitrosti, saj je števec ustavil pri hitrosti 363.6 km/h, hkrati pa je uspel za seboj zadržati še Alexa Marqueza na štirinajstem mestu in Jacka Millerja, ki je s petnajstim mestom postal zadnji dobitnik točk v današnji dirki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija