Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Acosta z zmago spisal zgodovino
Moto2 Mugello - Dirka
Acosta z zmago spisal zgodovino
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.05.2022 13:58

Španski dirkač ekipe Ajo s simultanko konkurenci odčital dirkaško lekcijo.

Matic Kovačič

Zmagovalec 21 krogov dolge je postal španski dirkač ekipe Ajo Pedro Acosta, ki je tako postal najmlajši zmagovalec dirk v srednjem tekmovalnem razredu v zgodovini. Na drugem mestu je dirko zaključil Američan Joe Roberts na domači dirki za njegovo ekipo Italtrans, s tretjim mestom pa je Ai Ogura izkoristil odstop vodilnega v skupnem seštevku Celestina Viettija zaradi tehničnih težav in se tako z njim izenačil na vrhu skupnega seštevka.

Na končnem četrtem mestu je dirko po kazni dolgega kroga zaradi neodgovorne vožnje, ki je povzročila odstop njegovega moštvenega kolega Sama Lowesa, zaključil dirkač ekipe MarcVDS in uspel ubraniti napad Augusta Fernandeza, ki je dirko na koncu končal kot peti, medtem ko je šesterico zaključil Britanec Jake Dixon.

Tik za prvo sedmerico je dirko zaključil drugi ameriški dirkač v srednjem razredu Moto2 Cameron Beaubier, osmo mesto je na svoj račun v svoji drugi dirki vpisal dirkač ekipe Speed UP Alonso Lopez, deveto mesto si je zagotovil izkušeni nemški dirkač Marcel Schrotter, deseterico pa je zaključil Dixonov moštveni kolega Albert Arenas.

Med dobitnike točk so se uspeli uvrstiti še Bo Bendsneyder na enajstem mestu, Jorge Navarro na dvanajstem mestu, Filip Salač na trinajstem mestu, Fermin Aldeguer na štirinajstem mestu ter Mattia Pasini na petnajstem mestu kot tretji dirkač ekipe Aspar na tej dirki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija