Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Di Giannantonio poskrbel za senzacijo
VN Italije - Kvalifikacije
Di Giannantonio poskrbel za senzacijo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.05.2022 16:29

Italijanski novinec po nastopu v Q1 15 dodatnih minut na stezi spremenil v najboljši štartni položaj.

Matic Kovačič

Na kvalifikacijah razreda MotoGP v Mugellu, ki so jih zaznamovale muhasto vreme in popolna dominacija Ducatija, si je najboljši štartni položaj v zadnjih trenutkih uspel zagotoviti dirkač ekipe Gresini Ducati Fabio Di Giannantonio s časom 1:46.156. Na drugem mestu je z zaostankom manj kot desetinko sekunde zaključil še en novinec Marco Bezzecchi, tretje mesto pa si je uspel zagotoviti njegov moštveni kolega v ekipi Mooney VR46 Luca Marini.

Tudi začetek in sredina druge štartne vrste sta minili v znamenju Ducatija, saj sta se na četrto in peto mesto uvrstila dirkača ekipe Pramac Johann Zarco in član tovarniške ekipe Francesco Bagnaia, družbo pa jima bo delal Fabio Quartararo z Yamaho na šestem mestu. Tretjo štartno vrsto bodo tvorili Aleix Espargaro z Aprilio ter Hondina dirkača Takaaki Nakagami in Pol Espargaro, četrto pa Ena Bastianini in Jorge Martin na Ducatijih ter Marc Marquez na Hondi, ki je na začetku kvalifikacij v padcu sicer uničil enega od svojih motorjev.

Potem ko se ni uspel vrstiti v drugo kvalifikacijsko skupino, bo Jack Miller dirko začel iz pete štartne vrste, kjer bosta dirko začela še Ducatijev testni dirkač Michele Pirro in dirkač tovarniške ekipe KTM Miguel Oliveira. Oliveirin moštveni kolega Brad Binder bo dirko začel tik za njim iz šeste vrste, ob njem pa bosta italijansko preizkušnjo začela še Joan Mir na Suzukiju in Alex Marquez na LCR Hondi.

Novinca Remy Gardner in Darryn Binder ter drugi tovarniški dirkač Suzukija Alex Rins bodo tvorili sedmo štartno vrsto, osmo pa Apriliin testni dirkač Lorenzo Savadori, Yamahin tovarniški dirkač Franco Morbidelli in Apriliin tovarniški dirkač Maverick Vinales. Iz zadnje devete štartne vrste bosta dirko začela španski novinec Raul Fernandez in italijanski veteran Andrea Dovizioso.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija