Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rovanpera premagal Evansa s tretjo zaporedno zmago
WRC Portugalska - 3. dan
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.05.2022 00:31

Kalle Rovanpera je povečal vodstvo v prvenstvu s tretjo zaporedno zmago in dobil še portugalski rally.

Artur Švarc

Toyotin dirkač je dobil prvi makadamski rally nove hibridne dobe s 15,2 sekunde prednosti pred moštvenim kolegom Elfynom Evansom. Tretje mesto je pripadlo Daniju Sordu s Hyundaijem, potem ko sta s Kacuto vse do zadnjega powerstagea bila hudo bitko. Fanta sta bila ena redkih, ki sta s pametno in previdno vožnjo vse dni odpeljala brez težav.

21-letni Rovanpera je odpeljal še en odličen rally, sploh ker je bil v petek na progi prvi. Petek je končal na drugem mestu za Evansom s 13,6 sekunde zaostanka, Toyotin dvojec pa se je boril naprej tudi v soboto, ko je Evans še povečal prednost, potem pa je Rovanpera v dežju odpeljal odlično na SS15 in prevzel vodstvo, 9,9 sekunde zaostanka je premaknil v 4-sekundno prednost, potem pa dodal še na Super Specialu. Nedeljo je začel s 5,7 sekunde prednosti in dan zaključil s peto WRC zmago, z dobljenim powerstageom pa je v skupni seštevek dodal še pet dodatnih točk, skupaj zdaj pred Neuvillom vodi za 46 točk.

Evans je povedel v petek dopoldne, ko je prehitel Neuvilla, ki mu je pripadel četrtkov super special. Valežan je potem izgubil vodstvo na četrti preizkušnji proti Loebu, ki je v vodstvo priletel kar s sedmega mesta, a je potem Loeb napravil napak in na SS5 zadel v zid in rallyja je bilo za Francoza konec. Čeprav se je v soboto vrnil, ga je izdal motor in tako je ostal brez uvrstitve.

Tudi Ogier je imel v petek dve prebiti gumi, na krog pa je vzel le eno in je bil prisiljen odstopiti. Po vrnitvi v soboto je osemkratni svetovni prvak zletel s ceste na SS11, ko ga je zmotilo opozorilo za težave s hibridnim delom. V nedeljo je Francoz odpeljal še pet preizkušenj.

Neuville se je po težavah s polosjo v petek moral zadovoljiti s petim mestom, mesto za njim je končal Tanak, ki je po petkovih težavah s prebitimi gumami padel s četrtega na 10. mesto. Fordovo čast je obranil Loubet na sedmem mestu, potem ko je bil pred petkovimi večernimi težavami že 4. Deseterico zaključujejo Breen, Fourmaux in Greensmith.

Naslednji rally bo že čez 14 dni na Sardiniji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija