Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nov dvoboj v zadnjem krogu dobil Rea
VN Portugalske - 2. Dirka
Nov dvoboj v zadnjem krogu dobil Rea
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.05.2022 16:34

Jonathan Rea in Alvaro Bautista za zaključek portugalskega vikenda uprizorila nov šov.

Matic Kovačič

Zmagovalec druge daljše preizkušnje razreda Superbike v portugalskem Estorilu je postal Kawasakijev dirkač Jonathan Rea, ki se je v zadnjih nekaj ovinkih uspel prebiti mimo dirkača Ducatija Alvara Bautiste in vodstvo uspel zadržati do cilja. Bautista se je tako moral zadovoljiti s končnim drugim mestom, na tretjem pa je tokrat zaključil branilec naslova Toprak Razgatlioglu z Yamaho.

Na končno četrto mesto se je z njegovo najboljšo predstavo v dirkaškem vikendu uspel prebiti drugi tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes, na petem mestu je nov zelo konstanten vikend v smislu rezultatov uspel zaključiti drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli, hkrati pa je uspel za seboj zadržati tudi Ikerja Lecuono, ki se je tako moral zadovoljiti s končnim šestim mestom, oba dirkača pa je na koncu ločila manj kot desetinka sekunde.

Na sedmem mestu je skozi cilj uspel priti dirkač ekipe Motocorsa Ducati Axel Bassani in tako uspel premagati drugega tovarniškega dirkača italijanskega proizvajalca, saj je bil Michael Rinaldi na koncu osmi, v boju za deveto mesto pa je Hondin tovarniški dirkač Xavi Vierge za seboj uspel zadržati bolj izkušenega rojaka Xavija Foresa, ki je tako zaključil prvo deseterico.

Scott Redding je bil z enajstim mestom na drugi dirki najboljši dirkač nemškega BMW-ja, dvanajsto mesto si je na koncu zagotovil Loris Baz na motorju ekipe Bonovo BMW, trinajsto mesto in nekaj točk je na svoj račun vpisal japonski dirkač ekipe GRT Yamaha Kohta Nozane, štirinajsti je skozi cilj pridirkal Bazov moštveni kolega Eugene Laverty, zadnji dobitnik točk pa je tokrat postal Luca Bernardi iz ekipe Barni Ducati.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija