Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rea izkoristil Razgatlioglujevo napako
VN Portugalske - Superpole Dirka
Rea izkoristil Razgatlioglujevo napako
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.05.2022 13:34

Kawasakijev tovarniški dirkač v zahtevnih razmerah uspel popraviti vtis iz prve dirke.

Matic Kovačič

10 krogov dolg šprint, ki bo določil prve tri štartne vrste za daljšo drugo dirko in je potekal na delno suhi in delno mokri stezi, je dobil dirkač Kawasakija Jonathan Rea, ki je v zadnjem krogu uspel izkoristiti napako Topraka Razgatliogluja, kateremu je v osmem ovinku zaprlo krmilo in je tako moral reševati padec, dirko pa je na koncu uspel zaključiti na končnem drugem mestu, vodilna pa je na koncu ločilo manj kot dve desetinki sekunde. Na osamljenem tretjem mestu je dirko s petimi sekundami zaostanka zaključil zmagovalec prve daljše dirke Alvaro Bautista na Ducatiju.

Na končnem četrtem mestu je po tveganju z uporabo intermediate sprednje pnevmatike dirko zaključil dirkač Honde Iker Lecuona in bo tako zadnji dirko portugalskega vikenda začel iz začetka druge vrste, kjer bosta dirko pričela še na Superpole dirki peti Andrea Locatelli in Rein moštveni kolega Alex Lowes na šestem mestu.

Scott Redding je iz začetnega četrtega padel na končno sedmo mesto in bo daljšo popoldansko dirko začel iz začetka tretje vrste, kjer bo imel družbo na Superpole dirki osmega drugega Ducatijevega tovarniškega dirkača Michaela Rinaldija in devetega španskega veterana Xavija Foresa, ki je bil tudi zadnji dobitnik točk na kratki dopoldanski preizkušnji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija