Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rea z rekordom steze do najboljšega štartnega položaja
VN Portugalske - Superpole
Rea z rekordom steze do najboljšega štartnega položaja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.05.2022 13:03

Dirkač Kawasakija močno popravil rekord steze in se ponovno zapisal v zgodovino.

Matic Kovačič

Prvo daljšo in nedeljsko Superpole dirko bo iz prvega štartnega položaja pričel tovarniške ekipe Kawasaki Jonathan Rea, ki si je tako zagotovil jubilejni stoti štart iz prve štartne vrste v karieri, hkrati pa je s časom 1:35.346 za več kot pol sekunde popravil rekord steze na Portugalskem.  Na drugem mestu je kvalifikacije zaključil sicer najhitrejši po prostih treningih Toprak Razgatlioglu na Yamahi, zadnjem mesto v prvi štartni vrsti pa si je zagotovil še Alvaro Bautista na Ducatiju.

S četrtim mestom je zelo presenetil dirkač tovarniške ekipe BMW Scott Redding in tako nadaljeval pozitiven trend, ki ga je začel v Assnu, iz druge štartne vrste pa bosta ob visokoraslem Britancu prvi dve dirki začela še Andrea Locatelli na drugi tovarniški Yamahi in Michael Rinaldi na drugem tovarniškem Ducatiju.

Hondin španski novinec Iker Lecuona bo nove odlične rezultate lovil z začetkom iz tretje vrste po osvojitvi sedmega mesta, ob njem pa bosta dirki pričela še Britanec Alex Lowes na drugem tovarniškem Kawasakiju in izkušeni Irec iz ekipe Bonovo BMW Eugene Laverty.

Lucas Mahias, Xavi Vierge in Loris Baz bodo tvorili četrto štartno vrsto, iz pete pa se bodo v prvi dve dirki pognali Kohta Nozane, Axel Bassani in novinec iz San Marina Luca Bernardi. Zamenjava za poškodovanega Roberta Tamburinija, dirkač tovarniške ekipe Yamahe v Endurance prvenstvu Marvin Fritz, bo dirko začel iz začetka šeste vrste, kjer bosta preizkušnjo začela še Xavi Fores, menjava za poškodovanega Philippa Oettla v ekipi GoEleven Ducati, in Francoz Christophe Ponsson.

Moštvena kolega iz ekipe MIE Honda Leandro Mercado in Hafizh Syahrin bosta dirko začela iz sedme vrste, ob njima pa bo dirko začel španski dirkač Isaac Vinales na Kawasakiju. Iz osme vrste bo dirko kot zadnji začel češki novinec Oliver Konig na še enem Kawasakiju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija