Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Fernandez do dominantne zmage
Moto2 Le Mans - Dirka
Fernandez do dominantne zmage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.05.2022 13:52

Španski dirkač ekipe Red Bull KTM Ajo končal dve leti in pol dolgo zmagovalno sušo.

Matic Kovačič

Zmagovalec dirke razreda Moto2 v francoskem Le Mansu je v dominantnem stilu postal španski dirkač Augusto Fernandez, ki je tako prišel do prve zmage po dirki v Misanu leta 2019. Na drugem mestu je z zaostankom 3.7 sekunde končal njegov rojak iz ekipe Pons HP40 Aron Canet, na tretje mesto pa se je v zadnjem krogu prebil Tajec Somkiat Chantra.

Tik za stopničkami je tokrat zaključil ameriški dirkač Cameron Beaubier, ki je tako prišel do najboljše uvrstitve v karieri, na petem mestu je zaključil Chantrin moštveni kolega Ai Ogura, šesterico pa je zaključil Nemec Marcel Schrotter, ki je tako še četrtič zapored dirko zaključil v prvi šesterici.

Američan Joe Roberts se je uvrstil tik za prvo šesterico na končno sedmo mesto, do končnega osmega pa se je v zadnjih nekaj krogih uspel prebiti vodilni v skupnem seštevku Celestino Vietti, na devetem mestu je dirko zaključil drugi dirkač ekipe Pons HP40 Jorge Navarro, deseterico pa je zaključil italijanski dirkač Stefano Manzi.

Manzijev moštveni kolega Manuel Gonzalez je v cilj pripeljal direktno za njim na enajstem mestu, med dobitnike točk pa so se uvrstili še Lorenzo Dalla Porta na dvanajstem mestu, Jeremy Alcoba na trinajstem mestu, Bo Bendsneyder kljub kazni dolgega kroga na štirinajstem mestu in češki novinec Filip Salač na končnem petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija