Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Masia do zmage
Moto3 Le Mans - Dirka
Masia do zmage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.05.2022 12:13

Španski dirkač ekipe Red Bull Ajo še četrto dirko zapored zaključil na stopničkah.

Matic Kovačič

Zmagovalec le 14 krogov dolge suhe dirke, saj je bila ob originalnem štartu zaradi dežja prekinjena, je postal dirkač ekipe Ajo KTM Jaume Masia, na drugem mestu je dirko zaključil dirkač ekipe Husqvarna Ayumu Sasaki, ki je še ovinek pred koncem vodil, na tretjem mestu pa je skozi cilj pripeljal dirkač ekipe GasGas Izan Guevara in tako na svoj račun vpisal drugo zaporedno uvrstitev na stopničke.

Potem ko sta bila na kvalifikacijah najhitrejša, sta dirkača ekipe Leopard Dennis Foggia in Tatsuki Suzuki dirko zaključila na četrtem in petem mestu, šesterico pa je tokrat zaključil španski dirkač ekipe PrustelGP Carlos Tatay. Drugi dirkač ekipe GasGas Sergio Garcia je dirko po veliki napaki na začetku zadnjega kroga končal kot sedmi, osmo mesto si je v zadnjih krogih zagotovil japonski dirkač Ryusei Yamanaka, na končno deveto je v zadnjih krogih dirke, ki jo je sicer preživel v ospredju, padel turški dirkač Deniz Oncu, deseterico pa je zaključil italijanski veteran najšibkejšega razreda Andrea Migno.

Tik za prvo deseterico se je na enajsto mesto uvrstil španski novinec Dani Holgado, svoj povratek po poškodbi vratnih vretenc je izkušeni Škot John McPhee zaključil na dvanajstem mestu, med dobitnike točk pa so se uvrstili še Riccardo Rossi na končnem trinajstem mestu, mladi Brazilec Diogo Moreira je bil po kazni dolgega kroga zaradi sekanja steze na koncu štirinajsti, zadnji dobitnik točk pa je tokrat bil japonski dirkač Kaito Toba na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija