Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Acosta do prvega pola v karieri
Moto2 Le Mans - Kvalifikacije
Acosta do prvega pola v karieri
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.05.2022 17:00

Španski dirkač ekipe Ajo ob polu postavil tudi nov rekord steze.

Matic Kovačič

Potem, ko je že na tretjem prostem treningu postavil nov rekord steze, ga je odlični španski novinec na kvalifikacijah še izboljšal in uro ustavil pri času 135.803, kar je bilo desetinko hitreje od dirkača ekipe GasGas Jakea Dixona, medtem ko je Acostin moštveni kolega Augusto Fernandez osvojil končno tretje mesto in tako zapolnil prvo štartno vrsto.

Kljub grdemu padcu je kvalifikacije Sam Lowes zaključil na končnem četrtem mestu, ob njem pa bosta iz druge štartne vrste dirko začela Dixonov moštveni kolega Albert Arenas in pa povratnik v razred Moto2 Alonso Lopez, ki je zasedel sedež v ekipi Speed UP odpuščenega Romana Fenatija. Iz tretje štartne vrste bodo dirko začeli Aron Canet, Ai Ogura in Bo Bendsneyder, iz četrte pa Lowesov moštveni kolega Tony Arbolino, Ogurin tajski moštveni kolega Somkiat Chantra in Canetov moštveni kolega v ekipi Pons HP40 Jorge Navarro.

Marcel Schrotter, dirkač MV Aguste Marcos Ramirez in Lorenzo Dalla Porta bodo tvorili peto štartno vrsto, iz šeste pa se bodo v dirko pognali Stefano Manzi, ki v ekipi Yamaha VR46 Mastercamp menja poškodovanega Kemintha Kuba, ameriški dirkač Cameron Beaubier in Lopezov moštveni kolega v ekipi Speed UP Fermin Aldeguer.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija