Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Odlični Bagnaia do drugega zaporednega pola
VN Francije - Kvalifikacije
Odlični Bagnaia do drugega zaporednega pola
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.05.2022 15:51

Italijanski dirkač z osmim polom v karieri dirkača razreda MotoGP postavil tudi nov rekord steze.

Matic Kovačič

Nedeljsko dirko razreda MotoGP bo iz najboljšega štartnega položaja začel tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, ki je s časom 1:30.450 postavil tudi nov rekord steze. Ekipni uspeh je z drugim mestom dopolnil njegov avstralski moštveni kolega Jack Miller, na tretje pa se je uspel prebiti dirkač Aprilie Aleix Espargaro in bo tako še tretjo dirko zapored začel iz tretjega mesta.

Fabio Quartararo bo z Yamaho dirko pričel iz druge štartne vrste, kjer bosta dirko začela tudi Enea Bastianini na petem in Quartararov rojak Johann Zarco na šestem mestu. Moštvena kolega iz tovarniške ekipe Suzukija Joan Mir in Alex Rins bosta po osvojitvi sedmega in osmega mesta dirko začela iz tretje vrste, kjer bo dirko začel tudi njun rojak Jorge Martin z Ducatijem, ki je osvojil končno deveto mesto, medtem ko bo četrta vrsta obarvana povsem v Hondine barve, saj bodo dirko iz nje začeli tovarniška dirkača Marc Marquez in Pol Espargaro ter dirkač ekipe LCR Takaaki Nakagami.

Iz pete vrste bodo dirko pričeli odlični novinec Marco Bezzecchi, španski dirkač Aprilie Maverick Vinales in Bezzecchijev moštveni kolega Luca Marini, iz šeste vrste pa še en italijanski novinec Fabio Di Giannantonio ter tovarniška dirkača ekipe KTM Miguel Oliveira in Brad Binder.

Sedmo vrsto bodo tvorili italijanska dirkača Franco Morbidelli in Andrea Dovizioso ter španski dirkač ekipe LCR Honda Alex Marquez, medtem ko bo zadnja, osma štartna vrsta povsem v znamenju novincev, saj bodo iz nje začeli Remy Gardner, Darryn Binder in povratnik po poškodbi Raul Fernandez.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija