Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ogura do prve zmage v karieri
Moto2 Jerez - Dirka
Ogura do prve zmage v karieri
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.05.2022 13:21

Odlični japonski dirkač prvemu polu dodal še prvo zmago v karieri.

Matic Kovačič

Zmagovalec 23 krogov dolge dirke razreda Moto2 je potem, ko je vodil od štarta do cilja, postal japonski dirkač Ai Ogura in tako v dominantnem stilu vpisal prvo zmago v karieri. Z odlično in požrtvovalno vožnjo se je do drugega mesta pripeljal Aron Canet, ki je še šest dni nazaj moral prestati operacijo leve roke, na tretjem mestu pa je dirko zaključil dirkač ekipe MarcVDS Tony Arbolino.

V dirki, ki so jo zaznamovali tudi številni padci, se je do zelo osamljenega četrtega mesta pripeljal dirkač ekipe Ajo Augusto Fernandez, na petem je po začetku iz osemnajstega mesta zaključil izkušeni nemški dirkač Marcel Schrotter, šesterico pa je zaključil vodilni v skupnem seštevku Celestino Vietti.

V bitki za sedmo mesto je slavil visokorasli Nizozemec Bo Bendsneyder, medtem ko je bil zmagovalec zadnje dirke Joe Roberts tokrat osmi. Dirkač ekipe Aspar Albert Arenas je dirko zaključil na končnem devetem mestu, deseterico pa je zaključil njegov rojak in dirkač ekipe Pons HP40 Jorge Navarro.

Na enajsto mesto se je z njegovo najboljšo predstavo sezone prebil dirkač ekipe Gresini Alessandro Zaccone, med dobitnike točk pa so se uvrstili še Jeremy Alcoba na dvanajstem mestu, menjava za poškodovanega Kemintha Kuba Stefano Manzi na trinajstem mestu, Barry Baltus na štirinajstem mestu in Lorenzo Dalla Porta na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija