Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dvojna zmaga za ekipo Aspar
Moto3 Jerez - Dirka
Dvojna zmaga za ekipo Aspar
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.05.2022 12:01

Dirko zaznamovala izjemno prehitevanje za zmago in popolna dominacija avstrijskega KTM-a.

Matic Kovačič

Zmagovalec 22 krogov dolge dirke razreda Moto3 je postal Izan Guevara, ki se je v vodstvo prebil po prehitevanju v zadnjem ovinku po zunanji strani in tako najhitrejšemu času na kvalifikacijah dodal tudi prvo zmago v suhih razmerah na domačih tleh. Ekipni uspeh je dopolnil njegov moštveni kolega v ekipi Aspar Sergio Garcia, na tretjem mestu pa je Jaume Masia poskrbel, da so prvi trije dirkači na kvalifikacijah dirko končali na prvih treh mestih.

Na nesrečnem četrtem mestu je dirko, potem ko je še en ovinek pred koncem vodil, zaključil turški dirkač Deniz Oncu iz ekipe Tech3, na petem mestu je dirko zaključil dirkač ekipe PrustelGP Xavi Artigas, na šesto mesto pa se je kljub štartu iz zadnjega mesta in kazni dolgega kroga prebil dirkač Husqvarne Ayumu Sasaki.

Tu pa se dominacija avstrijskega KTM-a na dirki v Jerezu še ni končala, saj sta na sedmem in osmem mestu končala Sasakijeva rojaka Kaito Toba in Ryusei Yamanaka, deseterico in popolno prevlado avstrijskega proizvajalca pa sta dopolnila novinca Dani Holgado na devetem in Diogo Moreira na desetem mestu.

Z enajstim mestom je popoln poraz Honde dopolnil še italijanski novinec Matteo Bertelle in tako poskrbel, da je bil najboljši Hondin dirkač v Jerezu šele britanski novinec Scott Ogden na dvanajstem mestu. Med dobitnike točk so se uvrstili še Ivan Ortola na trinajstem mestu, Andrea Migno na štirinajstem mestu in Stefano Nepa na petnajstem mestu.

Katastrofalno dirko je tokrat imel eden od favoritov v boju za naslov Dennis Foggia, ki v dirki ni našel prave hitrosti in je po začetnem četrtem mestu padel na končno osemnajsto mesto in tako ni osvojil točk.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija