Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bagnaia dobil tretji prosti trening
VN Španije - 3. Trening
Bagnaia dobil tretji prosti trening
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.04.2022 11:42

Tretji prosti trening zaznamovale odlične razmere in zelo majhne razlike na stezi.

Matic Kovačič

Dirkače razreda MotoGP je drugi dan dirkaškega vikenda pričakalo odlično vreme s perfektnimi razmerami, ki je omogočalo zelo hitre čase. V danih pogojih se je najbolje znašel dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, ki je v zadnjih petnajstih minutah treninga postavil čas 1:36.782, kar je bilo dovolj za končno prvo mesto. Na drugo mesto se je s časom 1:36.849 uvrstil najhitrejši v petkovem dogajanju Fabio Quartararo, ki je tekom tretjega treninga predvsem navduševal z izjemno hitrimi časi na obrabljenih pnevmatikah, na tretje pa se je s časom 1:36.899 prebil Takaaki Nakagami in nadaljeval s serijo odličnih predstav na španskem dirkališču.

Potem ko je celoten petek in večino tretjega treninga preživel v preizkušanju različnih nastavitev, da bi izboljšal občutek sprednjega dela motorja, se je v zadnjih minutah treninga s časom 1:36.925 na končno četrto mesto prebil dirkač Honde Marc Marquez, s petim mestom in časom 1:36.975 direkten vstop v drugo kvalifikacijsko skupino zagotovil dirkač Aprilie Maverick Vinales, tik za njim pa se je na šesto mesto s časom 1:36.976 uvrstil dirkač ekipe Gresini Enea Bastianini.

Drugi tovarniški dirkač Aprilie Aleix Espargaro se je s časom 1:37.059 uvrstil na končno sedmo mesto, tik za njim pa se je s časom 1:37.060 na končno osmo mesto uvrstil tovarniški dirkač Suzukija Joan Mir. Dirkač ekipe Pramac Jorge Martin se je v zadnjih trenutkih treninga s časom 1:37.074 prebil na končno deveto mesto, še tretjič pa je v treh treningih deseterico zaključil Avstralec Jack Miller s časom 1:37.124.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija