Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Quartararo petek zaključil na vrhu
VN Španije - 2. Trening
Quartararo petek zaključil na vrhu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.04.2022 15:38

Poleg hitrosti dirkač Yamahe v petek pokazal tudi veliko mero konstantnosti in zelo visoko postavil letvico za konkurenco.

Matic Kovačič

Dirkače razreda MotoGP so na drugem prostem treningu pričakale zelo dobre razmere s precej razgretim asfaltom, v danih razmerah pa se je najbolje znašel dirkač Yamahe Fabio Quartararo, ki je bil s časom 1:37.071 prepričljivo najhitrejši, zelo hiter pa je bil tudi v postavljanju časom na obrabljenih pnevmatikah v prvih treh četrtinah treninga. V zadnjih trenutkih drugega treninga se je na drugo mesto prebil dirkač ekipe Gresini Enea Bastianini s časom 1:37.272, kot tretji pa je zaključil član tovarniške ekipe Ducatija Francesco Bagnaia s časom 1:37.283.

Tudi na četrtem mestu je drugo petkovo preizkušnjo končal dirkač Ducatija v podobi Jorgeja Martina, ki je dosegel čas 1:37.368, na petem mestu je zaključil najvišje uvrščeni dirkač Honde Takaaki Nakagami s časom 1:37.581, v prvo šesterico pa se je s svojim zadnjim poskusom prebil dirkač Red Bull KTM Brad Binder s časom 1:37.585.

Tovarniški dirkač Honde Pol Espargaro se je s časom 1:37.590 uvrstil tik za prvo šesterico na končno sedmo mesto, na osmem mestu je zaključil edini Suzukijev dirkač v prvi deseterici Alex Rins s časom 1:37.726, na devetem mestu je zaključil njegov rojak na Aprilii Maverick Vinales s časom 1:37.759, deseterico pa je tudi tokrat zaključil avstralski dirkač tovarniške ekipe Ducati Jack Miller s časom 1:37.762.

Omeniti velja še zelo ponesrečen prosti trening Marca Marqueza, ki je tekom treninga v razmaku treh ovinkov uspel zabeležiti dva padca in je tako poškodoval svoj prvi motor, ob uporabi drugega motorja pa se na koncu 45 minut ni uspel prebiti višje od devetnajstega mesta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija