Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Roberts slavil v kaotični dirki
Moto2 Portimao - Dirka
Roberts slavil v kaotični dirki
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.04.2022 17:44

Joe Roberts Ameriki pridirkal prvo zmago v srednjem razredu po letu 1990.

Matic Kovačič

Kaotično dirko razreda Moto2, ki je bila v originalnem štartu po devetih krogih zaradi masovnega padca 12 dirkačev prekinjena in nato ponovljena v samo sedmih krogih, je dobil Američan Joe Roberts in tako slavil svojo prvo zmago v karieri. Na drugem mestu je dirko zaključil vodilni v skupnem seštevku Celestino Vietti, na tretjem pa je kljub dirkanju s poškodovanim kolenom zaključil Jorge Navarro.

Marcel Schrotter se je v zadnjem krogu uspel prebiti na končno četrto mesto in tik pred mladega Španca Manuela Gonzaleza, ki je s petim mestom prišel do uspeha kariere, medtem ko je šesterico zaključil Jeremy Alcoba.

Po nespoštovanju meja steze v zadnjem krogu je Fermin Aldeguer dirko zaključil kot sedmi, osmo mesto si je zagotovil Nizozemec Bo Bendsneyder, mladi Belgijec Barry Baltus je z devetim mestom osvojil drugo zaporedno uvrstitev med prvih deset, deseterico pa je zaključil Gabriel Rodrigo.

Med dobitnike točk so se uvrstili še Romano Fenati na enajstem mestu, Keminth Kubo na dvanajstem mestu, Sean Dylan Kelly je s trinajstim mestom prišel do sploh prvih točk v karieri ter oba dirkača ekipe Gresini, Filip Salač na štirinajstem in Alessandro Zaccone na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija