Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rovanpera z izgubljenega položaja do zmage
WRC Hrvaška – 3. dan
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.04.2022 15:55

Čeprav je dan začel z 20 sekundami prednosti, si je Rovanpera šele na zadnji preizkušnji zagotovil zmago, potem ko je zaostajal za Tanakom za 1,4 sekunde.

Artur Švarc

Rovanpera je izgubil vodstvo, ki ga je držal vse od prve preizkušnje v nalivu predzadnje današnje preizkušnje, potem pa je na koncu z izjemno vožnjo prehitel Tanaka za 5,6 sekunde in slavil s 4,3 sekunde prednosti in dodatnimi točkami za zmago na powerstageu.

Tanak, ki je v petek izgubil 20 sekund zaradi prebite gume, je dobro izkoristil dežne razmere proti koncu in bil v položaju za zmago, dokler ga ni prav na koncu porazil Rovanpera.

Hyundai je osvojil tudi tretje mesto z Neuvillom, a po veliki drami. Popoldanski del petka je začel še na drugem mestu, 12.5 sekunde za Rovanpero, potem pa je odpovedal alternator in sta s sovoznikom morala skoraj kilometer potiskati i20 do servisne cone in zamudila 4 minute ter dobila kazen 40 sekund. Sledila je kazen za divjanje s 156 km/h na cesti, kjer je omejitev 80 km/h in dodatna minuta kazni.

Soboto je tako tretje uvrščeni začel na četrtem mestu, dobil še 10 sekund za prepozen prihod v časovno kontrolo in po dobrih vožnjah v soboto prišel na le 4,9 sekunde za tretjim Breenom, ki se je moral danes sprijazniti, da ni kos Neuvillu.

Elfyn Evans je osvojil peto mesto, po težavah s predrtimi gumami v petek, na peto pa je napredoval po včerajšnjem odstopu Solberga, ki je v soboto zjutraj zletel med drevje, i20 pa je zagorel.

Zadnji od Rally1 je Kacuta na šestem mestu. Greensmith in Loubet sta imela veliko težav že v petek s prebitimi gumami in odstopila. Po vrnitvi v soboto sta nadaljevala izven točk, kar pa ne velja za Fourmauxa, ki je že takoj po štartu preizkušnje »Jožatu v vrt uletel« in razbil svojo Pumo. Na srečo so redarji tik pred njegovim nastopom z mesta izleta pregnali kakih 150 gledalcev.

Tudi Lappi z Yarisom je doživel nesrečo že na prvi preizkušnji in odtrgal sprednje desno kolo, a se je od sobote naprej zapisal kot zmagovalec kar štirih hitrostnih preizkušenj.

Rossel je s C3 zmagal v Rally2, Aljoša Novak je končal rally na 27. mestu z 31 minutami in 49 sekundami zaostanka, Peljhan pa 30. z zaostankom 38 minut in 11 sekund.

Naslednji rally bo maja na Portugalskem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija