Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Garcia s pametno vožnjo do zmage
Moto3 Portimao - Dirka
Garcia s pametno vožnjo do zmage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.04.2022 13:18

Dirkač ekipe GasGas v napeti dirki pokazal največ mirnosti v zadnjem krogu.

Matic Kovačič

Zmagovalec 21 krogov dolge dirke razreda Moto3 na dirkališču v Portimau je s pametno vožnjo, potem ko se je v zadnjem krogu uspel prebiti v vodstvo, postal dirkač ekipe GasGas Sergio Garcia. Na drugem mestu je dirko zaključil njegov izkušenejši rojak iz ekipe Red Bull Ajo Jaume Masia, na tretjem mestu pa je zaključil japonski dirkač Ayumu Sasaki.

Na četrtem mestu je dirko zaključil najhitrejši po kvalifikacijah Deniz Oncu, peto mesto pa si je v napeti borbi peterice, ki je trajala praktično celotno dirko, zagotovil Garciin moštveni kolega v ekipi Aspar Izan Guevara. Šesterico je tokrat zaključil Carlos Tatay iz ekipe PrustelGP.

Tik za prvo šesterico je na sedmem mestu dirko zaključil italijanski dirkač Andrea Migno, osmo mesto si je po zelo slabem prvem krogu, v katerem je padel na sedemnajsto mesto in izven dobitnikov točk, na koncu zagotovil njegov rojak Dennis Foggia, na deveto mesto se je uspel prebiti Avstralec Joel Kelso, deseterico pa je po pozni kazni zaradi nespoštovanja meja steze v zadnjem krogu zaključil brazilski dirkač Diogo Moreira.

Med dobitnike točk so se uvrstili še Riccardo Rossi na enajstem mestu, Tatsuki Suzuki na dvanajstem mestu, Scott Ogden na trinajstem mestu, Lorenzo Fellon na štirinajstem mestu kljub kazni dolgega kroga v zadnjem krogu in Stefano Nepa na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija