Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rea s 16. zmago postavil rekord v Assnu
VN Nizozemske - 1. Dirka
Rea s 16. zmago postavil rekord v Assnu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.04.2022 17:40

Dirkač Kawasakija postavil rekord po številu zmag na enem dirkališču v razredu Superbike.

Matic Kovačič

Izkušeni Britanec, ki ima ta vikend možnost osvojiti rekordnih 100 zmag v barvah Kawasakija, je nizozemski vikend začel na najboljši način, saj je slavil na uvodni dirki vikenda, potem ko je uspel ustaviti pozne nalete dirkača Ducatija Alvara Bautiste, medtem ko je še enkrat več branilec naslova, turški dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu, dirko zaključil kot tretji.

Andrea Locatelli je z novim četrtim mestom spomnil na serijo uvrstitev na prvo mesto pod stopničkami v lanski sezoni, kot peti je skozi cilj pridirkal dirkač Honde Iker Lecuona in uspel dobiti celotno dirko trajajočo bitko z dirkačem ekipe Bonovo BMW Lorisom Bazom, ki je tako zaključil kot šesti.

Na končno sedmo mesto se je v zadnjih nekaj krogih uspel prebiti še eden od letošnjih odličnih novinec, Nemec Philipp Oettl na Ducatiju, kot osmi je dirko zaključil Američan Garrett Gerloff na Yamahi, ki se je v zadnjih krogih uspel preriniti pred dirkača tovarniške ekipe BMW Scotta Reddinga, ki je dirko zaključil na devetem mestu, medtem ko je deseterico zaključil mladi italijanski dirkač Axel Bassani na še enem Ducatiju.

Za prvo deseterico so se med dobitnike točk uvrstili še drugi Hondin dirkač Xavi Vierge na enajstem mestu, francoski dirkač Yamahe Chris Ponsson je bil na koncu dvanajsti, domačin Michael van der Mark je prvo dirko po hujšem zlomu desne noge končal kot trinajsti, Roberto Tamburini z Yamaho je bil naslednji čez ciljno črto na končen štirinajstem mestu, zadnji dobitnik točk pa je tokrat bil francoski dirkač Kawasakija Lucas Mahias.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija