Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Osvajanje polov za ekipo Pramac se nadaljuje
VN Portugalske - Kvalifikacije
Osvajanje polov za ekipo Pramac se nadaljuje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.04.2022 16:30

Po dveh najboljših štartnih položajih Jorgeja Martina je tokrat v ospredje stopil njegov izkušenejši moštveni kolega Johann Zarco.

Matic Kovačič

Na zahtevnih kvalifikacijah razreda MotoGP, ki so potekale na večinoma suhi stezi, se je v zadnjih trenutkih kvalifikacij najbolje znašel izkušeni Francoz Johann Zarco in s časom 1:42.003 osvojil najboljši štartni položaj, z drugim mestom je za zelo redek obisk prve štartne vrste poskrbel Joan Mir na Suzukiju, tretje mesto pa si je zagotovil Aleix Espargaro na Aprilii.

Še 20 sekund pred koncem kvalifikacij vodilni Jack Miller je na koncu padel na četrto mesto in bo dirko začel iz druge štartne vrste, kjer bo imel družbo Fabia Quartarara na Yamahi in odličnega novinca Marca Bezzecchija na še enem Ducatiju, tretjo štartno vrsto pa bodo tvorili Alex Marquez, Luca Marini in Marc Marquez, ki bi si brez padca moštvenega kolega Pola Espargara obetal tudi boljši rezultat.

Slednji bo dirko začel tik za moštvenim kolegom na desetem mestu, ob njem pa bosta iz četrte štartne vrste dirko začela moštvena kolega iz tovarniške ekipe KTM, Miguel Oliveira na enajstem in Brad Binder na dvanajstem mestu.

Potem, ko se na kvalifikacijah ni najbolje znašel, bo Jorge Martin dirko pričel iz začetka pete vrste, kjer bosta ob njem dirko pričela Maverick Vinales in Fabio Di Giannantonio, šesto štartno vrsto pa bodo tvorili Andrea Dovizioso, Takaaki Nakagami in vodilni v skupnem seštevku Enea Bastianini, ki je dirko zaključil ob stezi. Franco Morbidelli, Remy Gardner in Apriliin testni dirkač Lorenzo Savadori bodo dirko pričeli iz sedme vrste, iz osme pa bodo začeli Darryn Binder, Alex Rins in Raul Fernandez, iz povsem zadnjega mesta na začetku osme vrste pa bo dirko začel Francesco Bagnaia, ki zaradi padca ni postavil časa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija