Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Oncu do prvega pola v sezoni
Moto3 Portimao - Kvalifikacije
Oncu do prvega pola v sezoni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.04.2022 14:42

Zahtevne pogoje najbolje izkoristil mladi turški dirkač ekipe Tech3 KTM.

Matic Kovačič

V vetrovnih razmerah se je na stezi, ki se je počasi sušila, najbolje znašel mladi turški dirkač Deniz Oncu, ki je v zadnjem poskusu postavil čas 2:03.955 in si pridirkal tretji najboljši štartni položaj v karieri. Na drugem mestu je mokre razmere odlično izkoristil Indonezijec Mario Aji, zadnje mesto v prvi štartni vrsti pa je zasedel mladi Francoz Lorenzo Fellon.

Iz druge štartne vrste bodo dirko začeli Španec Carlos Tatay, japonski dirkač Tatsuki Suzuki in še en španski dirkač Sergio Garcia, ki je do šestega mesta prišel kljub trem padcem na kvalifikacijah, medtem ko bodo tretjo štartno vrsto tvorili Italijan Riccardo Rossi, britanski novinec Scott Ogden in Garciin moštveni kolega v ekipi GasGas Izan Guevara.

Japonec Ayumu Sasaki ter izkušena Italijana Andrea Migno in Dennis Foggia bodo tvorili četrto štartno vrsto, iz pete pa bodo dirko pričeli Dani Holgado, Diogo Moreira in Jaume Masia, šesto vrsto in zadnjo, ki jo določa druga kvalifikacijska skupina, pa bodo sestavljali Ryusei Yamanaka, Stefano Nepa in še en britanski novinec Josh Whatley.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija