Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Valentino Rossi na Airbusu A350
Letalska družba
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.04.2022 10:35

Nova italijanska državna letalska družba ITA Airways, ki je nastala na pogorišču nekdanje AlItalie, bo v svojo floto dobila tudi nekaj sodobnih letal. Med drugim bo to A350.

Peter Pirkovič Facebook

Večino teh že krasi popolnoma nova zunanja podoba v nebeško modri barvi, tradicionalno pa vsakemu letalu nadenejo posebno oznako oziroma ime. No, eno od teh, ki bo v kratkem nared za prevoz potnikov, nosi napis Valentino Rossi, kar kaže na izjemen ponos države na športnikove uspehe. 

V tem primeru gre za Airbusov A350, ki jih bo čez čas v floti nacionalnega italijanskega prevoznika osem. ITA Aiways leti na skupno 45 destinacij (od tega 21 v Italiji), do leta 2025 pa naj bi obseg letenja povečali na 74 destinacij po vsem svetu. 

 

"Devet naslovov svetovnega prvaka in edini voznik v zgodovini, ki je zmagal v 4 različnih razredih. In to številko 46. Predstavljamo vam naš novi Airbus A350, posvečen legendi svetovnega motociklizma Valentinu Rossiju," so zapisali v podjetju ITA Airways, hkrati pa so še dve Airbusovi ptici povezali z znanimi motociklističnimi imeni. Izbrali so Giacoma Agostinija in pokojnega Marca Simoncellija. 

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija