Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Druga zmaga v sezoni za Bastianinija
VN Amerike - Dirka
Druga zmaga v sezoni za Bastianinija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.04.2022 21:11

Italijanski dirkač ekipe Gresini z izjemnim zaključkom do zaslužene zmage.

Matic Kovačič

Zmagovalec 21 krogov dolge dirke razreda MotoGP je postal dirkač ekipe Gresini Ducati, ki je v zadnjih petih krogih uspel zlomiti konkurenco in uspel Ducati pridirkati sploh prvo zmago na stezi v Teksasu. Na drugem mestu je dirko zaključil Alex Rins, potem ko se je dva ovinka pred koncem dirke uspel prebiti mimo Jacka Millerja, medtem ko je sicer dolgo vodeči Avstralec dirko zaključil kot tretji.

Ekipni uspeh ekipe Suzuki je s četrtim mestom potrdil Joan Mir in dirko končal z lepo prednostjo več kot dveh sekund pred petim Francescom Bagnaio, ki je za seboj uspel zadržati lep del dirke bojujoča Marca Marqueza, ki se je po izjemno ponesrečenem štartu in padcu v ozadje prebil do končnega šestega mesta, in Fabia Quartarara, ki je za sedmo mesto iz svoje Yamahe iztisnil čisto vse kar je bilo možno.

Jorge Martin je dirko, ki jo je v prvih nekaj krogih preživel v ospredju, na koncu končal na osmem mestu in pred moštvenim kolegom Johannom Zarcom, ki je ciljno črto prečkal na devetem mestu in uspel za seboj zadržati pozen nalet Mavericka Vinalesa, ki je bil z Aprilio na koncu deseti.

Njegov moštveni kolega in zmagovalec zadnje dirke Aleix Espargaro je bil tokrat na koncu enajsti in tik pred Bradom Binderjem, ki se je iz začetnega sedemnajstega mesta prebil do končnega dvanajstega v sicer zelo težkem vikendu za avstrijski KTM. Pol Espargaro je po težavah zaradi zastrupitve s hrano, ki so ga pustile z zelo malo energije, dirko končal na končnem trinajstem mestu, zadnje točke pa sta si razdelila Takaaki Nakagami na štirinajstem in Franco Morbidelli na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija