Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kaotično dirko dobil Arbolino
Moto2 Austin - Dirka
Kaotično dirko dobil Arbolino
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.04.2022 19:26

Dirko srednjega razreda zaznamovali padci v precej vetrovnem vremenu.

Matic Kovačič

18 krogov dolgo dirko razreda Moto2, ki jo je zaradi velikega števila padcev končalo le 17 dirkačev, je dobil italijanski dirkač ekipe MarcVDS Tony Arbolino in tako slavil svojo prvo zmago v karieri dirkača srednjega razreda. Na drugem mestu je dirko zaključil japonski dirkač Ai Ogura in tako osvojil druge zaporedne stopničkami, s tretjim mestom pa je Britanec Jake Dixon prišel do prvih stopničk v karieri.

Z odlično dirko se je iz začetnega na končno četrto mesto prebil izkušeni nemški dirkač Marcel Schrotter, kot peti je kljub kazni dolgega kroga dirko zaključil Španec Jorge Navarro, s šestim mestom pa je do uspeha kariere prišel Schrotterjev španski moštveni kolega Jeremy Alcoba.

S sedmim mestom je do uspeha sezone prišel Bo Bendsneyder, na osmem mestu je dirko zaključil domačin Joe Roberts, po izjemno težkih kvalifikacijah je dirko na devetem mestu zaključil Augusto Fernandez, deseterico pa je zaključil mladi belgijski dirkač Barry Baltus.

Drugi dirkač ekipe GasGas Aspar Albert Arenas je dirko zaključil na enajstem mestu po padcu v ozadje v prvem zavoju dirke, dirkač MV Aguste Marcos Ramirez je ameriško preizkušnjo končal kot dvanajsti, s trinajstim mestom je do svojih prvih točk v razredu Moto2 prišel Manuel Gonzalez, zadnje točke pa sta si razdelila Filip Salač na štirinajstem in Romano Fenati na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija