Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vietti do druge zmage v sezoni
Moto2 Argentina - Dirka
Vietti do druge zmage v sezoni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.04.2022 19:20

Italijanski dirkač nadaljuje z izjemnim uvodom v letošnjo sezono.

Matic Kovačič

Zmagovalec 23 krogov dolge preizkušnje razreda Moto2 je postal italijanski dirkač Celestino Vietti, ki je tako slavil še drugo zmago v sezoni in ohranil popoln izkupiček uvrstitev na stopničke v letošnji sezoni. Na končnem drugem mestu je končal zmagovalec prejšnje dirke v Indoneziji Somkiat Chantra, ekipni uspeh ekipe Honda Team Asia pa je dopolnil Ai Ogura s tretjim mestom.

Španec Aron Canet se je moral na koncu sprijazniti s končnim četrtim mestom, s petim mestom je na veliko razočaranje zadnje dirke uspel pozabiti Britanec Jake Dixon, prvo šesterico pa je tokrat zaključil še en italijanski dirkač Tony Arbolino.

Na končno sedmo mesto se je po odlični vožnji iz začetnega sedemnajstega uspel prebiti aktualni prvak razreda Moto3 Pedro Acosta in za seboj uspel zadržati večino dirke trajajoč pritisk njegovega starejšega rojaka Alberta Arenasa, ki je na koncu dirko zaključil kot osmi. Bo Bendsneyder je dirko zaključil na končnem devetem mestu, deseterico pa je tokrat zaključil Sam Lowes.

Med dobitnike točk so se uvrstili še Cameron Beaubier na enajstem mestu, Marcel Schrotter na dvanajstem mestu, Joe Roberts na trinajstem mestu, Manuel Gonzalez je kljub padcu na povsem zadnjem mestu v prvem ovinku uspel priti do štirinajstega mesta, zadnji dobitnik točk pa je tokrat bil Marcos Ramirez na petnajstem mestu.

Omeniti velja še padec najhitrejšega po kvalifikacijah Fermina Aldeguerja, ki je odstopil po dotiku z Celestinom Viettijem med bojem za vodstvo in odstop Augusta Fernandeza, ki je odstopil takoj po štartu zaradi dotika z Oguro v prvem zavoju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija