Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Seat uradno potrdil prihod prvega SUV predstavnika
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.03.2014 13:36

Španci končno napovedali nov avto v njihovi ponudbi. Gre za športnega terenca, ki bo prvič predstavljen prihodnje leto, v prodajo pa gre sredi leta 2016. Na isti osnovi je grajen tudi Škodin SUV in kota kaže bosta oba prihajala iz Španije.

Artur Švarc

"To je odlična novica, ker se s tem Seat podaja na nov teren, v enega največjih in najhitreje rastočih segmentov na svetu," je  danes na tiskovni konferenci ob predstavitvi letnih poslovnih rezultatov povedal predsednik uprave družbe Seat Jürgen Stackmann. Dodal je, da je "SUV pomemben steber prihodnje korporativne strategije in da pomeni velik korak naprej pri doseganju vzdržne dobičkonosnosti podjetja".

Odločitev za proizvodnjo SUV-ja nazorno kaže, kakšna je opredelitev koncerna Volkswagen do španske avtomobilske znamke. Nov model pomeni, da se bo Seat skušal uveljaviti v rastočem segmentu, v katerem se samo v Evropi proda skoraj milijon vozil letno, v segmentu, ki se je v preteklih petih letih povečal za več kot 40 % in ki bo rasel tudi v prihodnje. Poleg tega trženje novega modela v prihodnje pomeni nadaljnjo širitev Seatove produktne palete, zaradi česar bo znamka ohranila sedanji trend rasti, ki je nastopil po uspešnem začetku prodaje modelske serije Leon, ki po Evropi prejema številna priznanja in nagrade.

Novi SUV bodo razvili v Seatovem tehničnem centru v Martorellu, središču odličnosti, edinstvenem v južnem delu Evrope, kjer se z inovacijami ukvarja več kot 900 inženirjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija