Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Raztegljiv električni malček
Inovacija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.03.2022 00:15

Nov pristop k urbani mobilnosti.

Urša Prosenjak

Glede na trend urbane mobilnosti se zdijo miniaturni električni avtomobili prevozno sredstvo prihodnosti, proizvajalci pa vztrajno iščejo rešitve, ki bi hkrati omogočale prostorno notranjost in dovolj skromne dimenzije zunanjosti, ki ne predstavljajo posebnih težav v mestni gneči.

Podjete iEV Motors je v iskanju možne rešitve razvilo popolnoma nov pristop v obliki raztegljivega vozila. Njihov iEV Z ima posebno prilagodljivo podvozje, ki omogoča podaljšanje vozila, da s tem pridobi prostor za dodatnega potnika ali pa več prtljažnega prostora. Miniaturni avto nima ključavnice, voznik pa z njim upravlja s pomočjo brezstične kartice ali aplikacije. Aplikacija prav tako po potrebi poveča ali zmanjša vozilo, prikaže njegovo lokacijo, napolnjenost baterije in še več koristnih podatkov.

Po navedbah proizvajalca je iEV Z kar šestkrat manjši od tradicionalnega vozila, z enim polnjenjem prevozi okoli 100 kilometrov, njegova najvišja hitrost pa je 45 km/h. Obstaja tudi različica iEV Z+, ki ima doseg 160 kilometrov in najvišjo hitrost 80 km/h. Za obe različici proizvajalec zbira prednaročila na svoji spletni strani, začetna cena pa znaša 5.850 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija